Τους αναποδογύρισαν μέχρι και τα συρτάρια με τα εσώρουχα! Έφοδος 25 αστυνομικών στα σπίτια του “εγκεφάλου” της “Κιβωτού του Κόσμου” και 2 συγγενών του. Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και το εμφανές οικονομικό στραγγάλισμα των δομών

Με αστυνομική επιχείρηση 25 ατόμων από το πρωί της Δευτέρας γίνεται έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, αλλά και στενών συγγενών τους.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές εστιάζουν σε τρία σπίτια στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της οργάνωσης, όσο και των «ηγετών» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στο σπίτι όπου έμεναν ο Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Οι φάκελοι με τα οικονομικά της «Κιβωτού», μετά τις εφόδους που έγιναν σε διάφορες δομές σε όλη τη χώρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του εισαγγελέα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα οικονομικά στοιχεία.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης εκτιμάται ότι θα μπει η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά δεν αποκλείεται να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα όπως αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης ή της απάτης στην περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος «δείξει» προς αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της «Κιβωτού» έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση μέσα σε ένα τρίμηνο από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ως επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος έδωσε εντολή να δεσμευτούν όλοι οι κοινοί τραπεζικοί που έχουν το όνομα του Πάτερ Αντώνιου και της Παπαδιάς, με αποτέλεσμα ήδη να φαίνονται τα πρώτα σημάδια δυσλειτουργίας των δομών αφού δεν μπορούν να πληρωθούν τα έξοδα ούτε των απαραίτητων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.