Αντέχεις την Αλήθεια;

«Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη…». Κουβέντα του Άρθουρ Σοπενχάουερ (1788-1860).

Να προλάβω να πω ότι είμαι θαυμαστής της Γερμανού φιλόσοφου, ιδεαλιστή, συνεχιστή, κατά τα λεγόμενα του, του Καντ και λάτρης του ‘θείου’, όπως τον αποκαλούσε, Πλάτωνα. Ήταν γνωστός κυρίως από το βιβλίο του “ο κόσμος ως βούληση και ως παράσταση”. Ο Σοπενχάουερ ίδρυσε μία νέα φιλοσοφία, επίκεντρο της οποίας είναι η βούληση, ως μεταφυσική αρχή κατανόησης του κόσμου αλλά και του ίδιου του ατόμου. Ήταν ο πρώτος σημαντικός Ευρωπαίος φιλόσοφος που εισήγαγε την ινδική φιλοσοφία στον δυτικό τρόπο σκέψης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επί του θέματος. Υπάρχουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού, που καταγγέλθηκε από τη Γεωργία Μπίκα, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της πρωτοχρονιάς του 2022.

Αρχικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν απαλλαγεί από διώξεις, αλλά τώρα υπάρχουν νέες καταγγελίες και διώξεις σε βάρος ενός επιχειρηματία και τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, το πρώτο σκηνικό συνέβη όταν ο επιχειρηματίας, η Γεωργία Μπίκα και ένα ακόμη άτομο, πήγαν στο σπίτι του διοργανωτή του πάρτι και τον αρπάξαν, μετά από το οποίο τον κράτησαν ακινητοποιημένο για περίπου 35 λεπτά σε ένα τζιπ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ασκήθηκε σωματική και ψυχολογική βία εναντίον του. Επιπλέον, ο επιχειρηματίας τον χτύπησε με ένα πιστόλι, προκαλώντας του απώλεια συνείδησης.

Τέλος, μετά από περίπου μισή ώρα, τον επέστρεψαν σπίτι του, αφού τον ανάγκασαν να παραδεχτεί πράξεις που δεν είχε διαπράξει ποτέ.

Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν στην ασκηθείσα δίωξη εναντίον του επιχειρηματία και τεσσάρων ακόμη ατόμων για αρπαγή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Μας κάνει πλάκα το Τσίπας Μπλοκ; Σε καμιά περίπτωση. Είναι ρεπορτάζ του «Επί Τόπου». Της νέας εκομπής του Open TV, με τον Νάσο Γουμενίδη :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.