Με τον φόβο του κορωνοϊού

Με τον φόβο του κορωνοϊού

Ο φόβος ορίζει τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Ίσως στον ίδιο βαθμό με την ανάγκη του για τροφή. Ικανό το δίποδο να σκοτώσει, να φτάσει να ενεργήσει σαν κανονικό τέρας προκειμένου να φάει, να επιβιώσει. Συμφωνούν οι φιλόσοφοι, οι κοινωνιολόγοι, οι ιστορικοί. Ότι η Ιστορία του ανθρώπου πέρασε από το στομάχι του. Όχι από την καρδιά του, τον εγκέφαλο του, τα χέρια του. Αυτός είναι ο άνθρωπος από τότε που πρωτοπάτησε στη γη.

Δίνω το παράδειγμα. Ο τρόμος των επιχειρήσεων για δεύτερο lockdown, λόγω ενός νέου και μάλιστα ισχυρότερου κύματος του κορωνοϊού στις αρχές του φθινοπώρου. Αυτό βιώνουν σήμερα, με την απειλή του κορονοϊού, και τα νυχτερινά κέντρα. Το απίστευτο που είναι αληθινό. Ο φόβος έχει φωλιάσει μέσα τους και αφορά μήπως υλοποιηθεί «το χειρότερο σενάριο», κατά το οποίο η κυβέρνηση, η οποία έβαλε απαγορευτικό στα πανηγύρια μέχρι τον Αύγουστο, κάνει το ίδιο και με τα κλαμπ και τα μπουζούκια. Μάλιστα, όπως μου είπε φίλος μου, που έχει υψηλή θέση στην ιεραρχία της νύχτας, δεν μπορεί να κάνει καμία εκτίμηση για το επόμενο “πρωτάθλημα”, όταν οι ψίθυροι της καρδιάς του όλο και μεγαλώνουν, είναι αυξημένης έντασης όσο περνάει ο καιρός, λόγω του φόβου ότι το “λουκέτο” μπει μετά τις 25 Αυγούστου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κι αυτό με το οκ των ειδικών, των επιστημόνων, οι οποίοι θα ανάψουν το πράσινο, για να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και αντεπιτίθεται. Και έτσι η ανάγκη θα γίνει επιτακτική, να ξανακλείσουν την οικονομία της νυχτερινής διασκέδασης.

Διαβάστε ακόμα: Το πρόβλημα δεν είναι η νύχτα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.