Το τολμηρό εγχείρημα του ΣΚΑΪ, ο ανταγωνισμός, οι σκέψεις, οι αποχωρήσεις και οι γκρίνιες

Το τολμηρό εγχείρημα του ΣΚΑΪ, ο ανταγωνισμός, οι σκέψεις, οι αποχωρήσεις και οι γκρίνιες

Ολο το χαρτί μάζεψε ο ΣΚΑΪ για την ερχόμενη σεζόν. Ένα πρόγραμμα που ή θα τον απογειώσει ή θα τον βουλιάξει. Γιατί συνήθως έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν σημαίνει ότι όποιος ξοδεύει και τα περισσότερα χρήματα είναι αυτός που τελικά θριαμβεύει.

Τα παραδείγματα πολλά από τον ΑΝΤ1 πριν από δυο περίπου σεζόν όταν ο Γιάννης Λάτσιος είχε βγει προς τα έξω και έλεγε έχουμε το καλύτερο και ακριβότερο πρόγραμμα μέχρι το παράδειγμα του OPEN πέρσι που είδαμε τα χαϊρια του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Από την άλλη, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι το κανάλι του Νέου Φαλήρου διαθέτει αυτή τη στιγμή το αρτιότερο πρόγραμμα από πλευράς ποικιλίας και δομής: με ενημέρωση, ψυχαγωγία, σόου, σειρές, παιχνίδια τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Και παρά το γεγονός ότι προανέφερα το παράδειγμα του OPEN, η αλήθεια είναι ότι εδώ το κανάλι δεν ξεκινάει από το μηδέν καθώς έχει ήδη εδραιωμένη τόσο την ενημέρωση όσο και την ψυχαγωγία, πλην το ελληνικών σειρών που πρέπει να κατακτήσει. Και εδώ έγκειται και η μεγαλύτερη δυσκολία του.

Άλλωστε, η περσινή απόπειρα με το καθημερινό “Οσο έχω εσένα” δεν στέφθηκε με επιτυχία. Τώρα θα μου πείτε ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη… Εκεί πάτησε και ο Λοίζος Ξενόπουλος σε μια προσπάθεια να πείσει τον Γιάννη Αλαφούζο να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια της ελληνικής μυθοπλασίας, ένα κομμάτι του προγράμματος που όχι μόνο ο ίδιος γνωρίζει καλά αλλά του δίνει παράλληλα και λόγο ύπαρξης στο κανάλι.

Ωστόσο, δεν έφτανε μόνο ένα πλήρες πρόγραμμα με σειρές αλλά έπρεπε να υπάρχει και η κατάλληλη εκπομπή για να τις υποστηρίξει και αυτή θα είναι η infotainment εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, καθημερινά από τις 12 έως και τις 2.

Γιατί, όμως, infotainment από τη στιγμή που η υποστήριξη του ψυχαγωγικού προγράμματος θα είναι η κύρια ενασχόλησή της; Η ενημέρωση έρχεται και πάλι για να πείσει το μεγάλο αφεντικό να βάλει μια τέτοια εκπομπή στο πρόγραμμά του, να φτιάξει δηλαδή ένα πρωινό που θα είναι μεν ψυχαγωγικό αλλά σε περίπτωση που η επικαιρότητα το απαιτεί να μπορεί να υποστηρίξει και την ενημέρωση, το σήμα κατατεθέν του ΣΚΑΪ. 

PING : Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στελέχη του σταθμού φιλοδοξούν να ξεκινήσει το ενημερωτικό προόγραμμα από τις 26 Αυγούστου και οι σειρές αν όχι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, τότε τη δεύτερη για να μπορούν να προλάβουν τον ανταγωνισμό και να χτίσουν τη ζώνη της μυθοπλασίας. Κάτι ανάλογο δοκίμασε και ο ALPHA δυο χρόνια πριν και κέρδισε το στοίχημα του “Τατουάζ”. Κάτι ανάλογο ήθελε να κάνει και το OPEN αλλά πλέον φαντάζει πολύ δύσκολο το πρότζεκτ αυτό ακόμα και με το “X Factor” που έλεξαν θα βγει νωρίς αλλά όχι τόσο νωρίς ώστε να προλάβει τον ΣΚΑΊ.

ΑΤΖΟΥΝ ΙΛΙΤΖΑΛΙ

PΟNG : Είχε δεν είχε ο Τούρκος έβαλε νερό στο κρασί του αν ήθελε να υπάρχει φέτος στην ελληνική τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι καταρχήν η συμφωνία με τον ΣΚΑΪ είναι για το “The Voice” που θέλω να σας πω ότι ουδέποτε σταμάτησε τις οντισιόν παρά το θρίλερ που έπαιξε με την προβολή του. Το τάλεντ σόου προορίζεται για δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή ενώ παίζεται ακόμα αν θα δούμε το “Μy style rocks” το απόγευμα καθώς το 3 με 5 κλείδωσε με Μουτσινά. Αν συμβεί αυτό τότε το “The Boom” πάει για το β’ μέρος της σεζόν και μένει μόνο το “Guess my age” του Λιάγκα που θα δίνει το lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

καλημερα ελλαδα

PING : Mετά τον Ντίνο Σιωμόπουλο που πάει στο One TV να στελεχώσει την πρωινή ενημερωτική ζώνη του νεοσύστατου καναλιού και η Μπάγια Αντωνοπούλου ακολουθεί τον ίδιο δρόμο – άλλωστε και οι δυο είναι παλιοί γνώριμοι από τον Γιώργο Παπαδάκη – καθώς στον ΣΚΑΪ δεν υπήρχε καμία δυνατότητα εξέλιξης τουλάχιστον σε ότι η ίδια η Μπάγια ήθελε να κάνει. Και μιας και το έφερε η κουβέντα στο One, οι πληροφορίες μου λένε ότι Σταμάτης Μαλέλης γιοκ και από εκεί… Αναζητά αλλού καταφύγιο τηλεοπτικό για να μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή του. Θα το βρει άραγε;

PONG : Δεν είναι σπαρμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα για τον Δημήτρη Παπανώτα στον ΣΚΑΪ, ειδικά στο ραδιόφωνο. Η Εύη Κουτσαυτάκη μπορεί να τον έκλεισε με διπλό ρόλο σε κανάλι και ραδιόφωνο για να αυξήσει τις αποδοχές του αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι γκρίνιες από τα ερτζιανά και μάλιστα είναι πολλές.

πηγή : tinasmess.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.