Στο τελευταίο αντίο : Τα κρυφά όνειρα, η γενναιοδωρία, οι μεγάλες απουσίες και οι Κεχαγιόγλου- Μπάρλος

Το νέο πάγωσε. Νεκρός ο Τάσος Μπερδέσης. Ο πρωταθλητής του μποξ, από την Πάτρα, το πρωί της Δευτέρας, δέχτηκε βροχή από σφαίρες, έξω από αθλητικό κέντρο, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 22, στην Βάρη.

«Τα όνειρα κλέβονται αλλά ποτέ δεν φυλακίζονται…». Αυτό ανέφερε σε ένα βίντεο του, το 2012, πριν από αγώνα πυγμαχίας και μετά από αθωωτική απόφαση δικαστηρίου. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σε κάποια πράγματα που έχουν αλήθεια και αξία ζωής, δεν μιλάς. Δεν σχολιάζεις, υπάρχει κίνδυνος να συλληφθείς κατώτερος της περίστασης, όσο κι αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις.

Ο Τάσος Μπερδέσης είναι η μορφή της πατρινής πυγμαχίας.. Στις 23 Απριλίου του 2021, έπαιξε το τελευταίο ματς της πλούσιας καριέρας του στη Ρωσία και αμέσως μετά, με πήρε με βιντεοκλήση. Και παρότι 39 ετών. Αντί, λογικά, λοιπόν, να προαναγγείλει το τέλος του, στον έρωτα της ζωής του, στο… μποξ.. Αυτός, γυμναζόταν καθημερινά, φυσικά με φουλ τις μηχανές, και όχι τυχαία. Δούλευε συστηματικά και με καλά μελετημένο πλάνο δράσης, για να πάει επιτέλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Κάνω και θα κάνω τα πάντα, για αυτό. Θα δώσω και την καρδιά μου. Μου το χρωστάει η μοίρα, το νιώθω. Αλλά δεν έχω πολλά περιθώρια, είμαι κοντά στα 40, άρα ή τώρα ή ποτέ. Και μελλοντικά, όταν πια θα έχω κρεμάσει τα γάντια μου, θα υπάρχει ήδη το επόμενο πλάνο, για την προεδρία της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.…Επειδή αυτά δεν τα ξέρει κανείς, τα λέω μόνο σε σένα, Ηλία, και στο κολλητάρι μου, τον Θοδωράκη, θα σου δώσω συνέντευξη. Αλλά δεν έχει φτάσει η ώρα ακόμα». Μερικές απόκρυφες σκέψεις του, από μια πρόσφατη κουβέντα μας.

Τα τελευταία δυο χρόνια, που είχε μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα, και εργαζόταν στην φύλαξη και την προστασία επιχειρηματιών και εταιριών, προσπαθούσε πάντα να με βοηθήσει και να μου κάνει γνωριμίες. Και γενικότερα, και σε άλλους άπλωνε χέρι βοηθείας, όποτε και όπως μπορούσε. Η στροφή, η αληθινή, προς την πιστή, προς τον Θεό, είχε παίξει ρόλο μεγάλο, στη διαμόρφωσή της νέας του προσωπικότητας.

Το 2017, ήταν ο νικητής του ριάλιτι Survival Secret στο κανάλι “Ε” και με αφορμή αυτό, ένιωσε την ανάγκη να με ευχαριστήσει δημόσια. Μεταξύ άλλων δύο.

Ο Τάσος Μπερδέσης, γεννημένος στην Πάτρα, στις 23 Νοεμβρίου του 1982, ήταν ερωτευμένος με το μποξ. Όπως άλλος με τη μουσική, τη νομική, την ιατρική, την κηπουρική, τη ζαχαροπλαστική, την αρχιτεκτονική, μ’ ό,τι βρίσκει νόημα ύπαρξης όταν σ’ αυτό δοθεί ψυχή και σώματι. Οι μεγάλοι, οι δυνατοί «επαγγελματικοί» έρωτες δεν στοχεύουν στο χρήμα και τη φήμη, αυτά έρχονται μόνα τους, απλά προκύπτουν, μια συνέπεια είναι…

Σήμερα στον Άγιο Νικόλαο, στη Μιτόπολη Αχαΐας, που είναι το χωριό του, πάρα πολύς κόσμος, του είπε το ύστατο χαίρε, Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, όπως και αρκετοί άγνωστοι, που δεν τον ήξεραν, απλά τον θαύμαζαν. Τραγικές φιγούρες η μητέρα, τα δύο αδέρφια και η σύντροφος του Τάσου Μπερδέση, Ελισάβετ.

Οι πολλοί ήταν εκεί. Στα φανερά. Με κορυφαία φιγούρα τον ποινικολόγο Σάκη Κεχαγιόγλου. Έλειπαν βέβαια και αρκετοί άλλοι, που υποτίθεται ήταν φίλοι του. Εξαιρείται-για μένα τουλάχιστον- ο Γιώργος Μπάρλος. Του είχε στείλει διπλά στεφάνια. Τόσο προσωπικά, όσο και ως Πρόεδρος της Παναχαϊκής.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ_ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ_Η_ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ_ΤΟΥ_1_-_Αντιγραφη__2_
ΦΩΤΟ__ΤΑΣΟΣ
kideia-mperdesi__2_
kideia-mperdesi__1_
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.