To μονοπάτι του Michael Corleone είχε πολλά εμπόδια

Ο Al Pacino έπρεπε να πείσει και τους παραγωγούς του «Godfather», εκτός από τον Francis Ford Coppola.

Το αυθεντικό «Godfather» θεωρείται από πολλούς η κορυφαία ταινία όλων των εποχών και για αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Η πορεία της οικογένειας Corleone έχει τεράστια βαρύτητα για την 7η Τέχνη, σε σημείο που ο σκηνοθέτης Francis Ford Coppola έβγαλε σε ανανεωμένη έκδοση το τρίτο κεφάλαιο της τριλογίας προκειμένου να δώσει έναν διαφορετικό επίλογο στο σπουδαίο franchise.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κάποια στιγμή πάντως υπήρχε φήμη ότι θα γινόταν και τέταρτη ταινία. Και αυτοί θα ήταν οι πρωταγωνιστές:

Για να επιστρέψουμε στο «Godfather Part I», όλοι οι χαρακτήρες μας έδωσαν έναν μεγάλο λόγο να τους θυμόμαστε. Προφανώς τα πάντα γύριζαν γύρω από τον εικονικό Vito Corleone (Marlon Brando) αλλά την παράσταση έκλεψε και ο Michael Corleone του νεαρού τότε Al Pacino. Για τον δεύτερο μάλιστα είχε δοθεί τεράστια βαρύτητα καθώς θα ήταν εκείνος που θα σήκωνε το βάρος του πρωταγωνιστή και στη συνέχεια του franchise, επομένως άπαντες έπρεπε να είναι σίγουροι για την επιλογή τους.

Μετά από τόσα χρόνια, όπου γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο Al Pacino και τι ιστορία έχει γράψει με τις ερμηνείες του, μας ακούγεται ανήκουστο ότι μπορεί κάποιος να μην τον ήθελε για Michael Corleone. Ο Francis Ford Coppola ήταν σίγουρος για την επιλογή του, όχι όμως και οι παραγωγοί της ταινίας. Βλέποντας τον νεαρό Al στο πλατό, κανένας από τους ανώτερους του Copolla δεν πείστηκε ότι το σημερινό τοτέμ του Hollywood και «άσπονδος φίλος» του Robert De Niro ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι εχθρικό για τον πρωταγωνιστή.

«Ένα βράδυ με πήρε ο Francis (Coppola) και μου ζήτησε να έρθω να κάνουμε ένα τεστ στο πλατό. Φαινόταν όμως πως δεν ήταν τόσο χαρούμενος για αυτό, σαν κάποιος να τον πίεζε. Ήθελε να έρθω για οντισιόν για το ρόλο του Michael Corleone» έχει πει ο James Caan, παρότι ο ίδιος είχε καπαρώσει εκείνον του μεγάλου αδερφού, Santino.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι πέρασαν εκ νέου από το μικροσκόπιο του Coppola για το ρόλο του Michael, όπως ο Warren Beatty και ο Martin Sheen. Παρόλα αυτά ο Pacino είχε ακόμα το ρόλο στα χέρια του, ακόμα και αν δεν καταλάβαινει ότι η παραγωγή ήθελε να τον αλλάξει.

«Ήμουν μικρός τότε και νόμιζα ότι σε μεγάλες παραγωγές οι άνθρωποι της ταινίας απλά σε κοιτάνε με μισό μάτι» έχει πει ο Pacino.

Τελικά τι ήταν αυτό που έπεισε τους παραγωγούς για την επιλογή του Pacino;
Όλα κατέληξαν σε μία σκηνή. Είναι η στιγμή που ο Michael αποφασίζει να βάλει πίσω τον τίμιο ήρωα πολέμου και κάνει ένα βήμα προς την γκανγκστερική του πλευρά. Είναι η σκηνή του περίφημου γεύματος με τους McCluskey και Sollozzo.

To ύφος του Michael, η τρέλα που εμφάνισε στο μάτι και η ψυχρή εκτέλεση των δύο εχθρών της Corleone Family αποτέλεσαν το turning point για τον νεαρό τότε ηθοποιό. Έκτοτε η παραγωγή πείστηκε, ο σκηνοθέτης συνέχισε τη δουλειά του έχοντας ένα πρόβλημα λιγότερο στο μυαλό του και ο Al Pacino έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν δηλώσεις των πρωταγωνιστών, backstage σκηνές και πολλά άλλα πλάνα που δείχνουν το μεγάλο μυστήριο γύρω από τον διαχρονικό Michael Corleone. 

-ratpack.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.