Το μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Κρίνω ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν και είμαι σίγουρος ότι, αν εφαρμοστούν, θα πνίξουμε το δεύτερο κύμα και θα επιτρέψουμε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο, που θα μοιάζει με γιορτές περασμένων ετών», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό του διάγγελμα στους Έλληνες πολίτες, με το οποίο μας ανακοίνωσε ότι πάμε σε lockdown, σε όλη τη χώρα, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Επανέλαβε στην ουσία ένα παραμύθι που άρχισε τον Μάρτιο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με διάφορες παραλλαγές -άλλοτε με έναν και άλλοτε με πολλούς δράκους. Ήταν 17 Μαρτίου του 2020, όταν ο τότε και σημερινός πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, είπε σε διάγγελμα του για τον κορωνοϊό, τη μαγική λέξη για ενίσχυση του συστήματος υγείας και την στήριξή της οικονομίας και των εργαζομένων. Στο ίδιο πνεύμα και οι δεσμεύσεις των οικονομικών υπουργών του, αλλά και του συμβούλου του, στο μέγαρο Μαξίμου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

  • 2 Αυγούστου του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό του Oμόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Armin Lasche, και λέει ότι «Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown».
  • Κυριάκος Μητσοτάκης (3/10/20) στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020, δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως είναι: «Σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown».
  • Χαρδαλιάς (21/7/2020) :«Δεν υπάρχει καμία λογική, κανένας σχεδιασμός για γενικό lockdown σε οποιοδήποτε επίπεδο».
  • Κικίλιας (14/7/20) στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου : «Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε 2ο lockdown- Kαταστροφή για την οικονομία».
  • Πέτσας, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην Ώρα Ελλάδας στο OPEN TV, σε ερώτηση αν είναι κοντά σε lockdown η Αττική, απάντησέ πως : «ΟΧΙ».
  • Γεωργιάδης (06/10/2020) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ: «Ούτε lockdown, ούτε κλείσιμο της εστίασης».
  • Γεωργιάδης (22/09/2020) στο Blue Sky : «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Η οικονομία μας, πολύ δύσκολα θα άντεχε ένα δεύτερο γενικευμένο lock down».

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας. Και κακά τα ψέματα, όλοι οι Έλληνες είναι σίγουροι πλέον, πως αφού μπήκαν στο παιχνίδι των μέτρων περιορισμού, δεν ξέρουν πως και πότε η ιστορία θα τελειώσει. Οριστικά. Αμετάκλητα. Φοβερά πράγματα. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και τι παίζει σήμερα. 

Για το μόνο που μπορεί να είσαι σίγουρος, είναι πως το νέο, το δεύτερο lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες ανάκαμψης της χώρας μας και θα την οδηγήσει σε χειρότερη οικονομική κρίση από αυτή του 2011. Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει ποτέ εκεί που ήταν.

Διαβάστε επίσης : Αύριο η πιο μεγάλη καταστροφή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.