Με το μάτι γαρίδα ο Πούτιν στο… Αιγαίο

Βλαντιμίρ Πούτιν

Με ποιον νομίζεις είναι έτοιμος να τσουγκρίσει το ποτήρι του, με το γνωστό πρακτορικό του χαμόγελο, ο φοβερός αυτός ο τύπος, ο εκλεγμένος τσάρος της Ρωσίας; Αδιάφορο! Άλλο είναι εκείνο που αξίζει να σημειώσει κανείς. Ο 68χρονος – αφεντικό χωρίς αντίπαλο στη μεγάλη χώρα του- από το 2000, περιμένει πως και πως να τα τσουγκρίσουν Ελλάδα και Τουρκία. Αυτή θα ‘ναι η μεγάλη ευκαιρία του Βλαδίμηρου για να βάλει πόδι στο Αιγαίο. Και στη Μεσόγειο γενικότερα.

Η Αμερική; Ποια Αμερική; Η Ρωσία του Πούτιν για το ελληνοτουρκικό ζήτημα ενδιαφέρεται περισσότερο από τις ΗΠΑ του Ομπάμα ή Τραμπ, του Μπους ή του Κλίντον. Ο πονηρός Πούτιν είναι στην αναμονή ν αμπλέξουν τα μπούτια τους οι δυο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία. Και το ματς να έχει νικητή, άρα ηττημένο. Και ο χαμένος στο ντέρμπυ, ο απογοητευμένος από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας.”Παρών και αξούριστος!…. ” θα δηλώσει ο Πούτιν κι έτσι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της αδικημένης Τουρκίας ή της εγκαταλελειμμένης Ελλάδας, μετά από θερμό επεισόδιο, το οποίο πιθανόν να εξελιχθεί σε ψυχρή πολεμική αναμέτρηση των δυο γειτόνων. Προς το παρόν ο Ρώσος κάνει το κορόιδο, δεν έχει άποψη για το ελληνοτουρκικό και δεν ασχολείται με τον τζαναμπέτη Ερντογάν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.