Το φιλί που χάνεται μαζί με την αθωότητα των ’80!

Ο Σωτήρης Γεωργίου με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα του φιλιού κάνει ένα flash back στα ΄80s.

Γράφει στο ecogreennet.gr :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η 6η Ιουλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Με την αφορμή αυτή μου ήρθαν πολλές σκέψεις. Πρώτη – πρώτη το γιατί έχει χαθεί η αξία του φιλιού στον βωμό της ωμότητας και του σεξ στην πάροδο του χρόνου και της σεξουαλικής επανάστασης. Μήπως όμως φτάσαμε στο άλλο άκρο;

Όσοι μεγάλωσαν στις δεκαετίες του ’80 και ’90 έχουν να θυμούνται, πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν το πρώτο φιλί σε μια σχέση που γεννιόταν. Οι άντρες βγαίναμε καιρό με μια κοπέλα και το πρώτο φιλί ήταν είδηση! Σήμερα αντιθέτως είμαστε στην εποχή όχι της αθωότητας αυτής, αλλά της ωμότητας. Πολλοί δεν ασχολούνται καν με το φιλί και πάνε στο μεθεπόμενο στάδιο. Ούτε καν του έρωτα, αλλά του ωμού σεξ. Κάπως έτσι όμως είμαστε και σε μια εποχή ηδονής, που σταδιακά εξασθενούν τα πιο όμορφα και αγνά αισθήματα του έρωτα. Το φιλί ήταν σημαντικό μέρος του.Ένα φιλί έχει μεγαλύτερη αξία από το ωμό σεξ, γιατί εμπεριέχει αγάπη.

Το φιλί είναι και μια μορφή ανταλλαγής ενέργειας. Αυτό είναι άλλωστε και ο πραγματικός έρωτας. Δυστυχώς σήμερα όλα γίνονται τόσο γρήγορα, σε βαθμό που χάνεται το συναίσθημα. Είναι ο νέος κυνικός κόσμος που ζούμε, όπου η αγάπη χάνεται και κυριαρχεί το εφήμερο σεξ. Ένα νέο τοπίο που μοιάζει αντιφατικό και αγγίζει τα άκρα.

Διάβαζα, ότι στην Ισπανία θα θεωρείται σεξουαλική επίθεση να φιλήσεις τον άλλον χωρίς να θέλει. Σωστό σαφώς. Πως όμως ορίζεται το θέλω ή δε θέλω; Θα γίνεται …γραπτώς; Ή θα μπορεί μετά το ένα μέλος κατόπιν εορτής να λέει δεν θέλω; Σε μια εποχή που προάγει ακριβώς τα αντίθετα και θεωρεί τον άντρα που είναι ευγενής και προσεκτικός, ως οπισθοδρομικό! Ζούμε σε μια εποχή ακραίων ιδεών και παράνοιας.

Όταν μιλάμε για την αξία της αγάπης στις σχέσεις, σου λένε τι λέει αυτός μωρέ. Άντε έξω και πες βγαίνω με μια κοπέλα και σκέφτομαι να προσπαθήσω να την φιλήσω. Θα γελάνε μαζί σου. Το φιλί είναι ένας από τους τρόπους για να δείξουμε τα συναισθήματά μας προς έναν συνάνθρωπό μας, κυρίως αγάπη και σεβασμό. Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού είναι ένας ανεπίσημος εορτασμός, που έχει τις ρίζες του στη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα και διεθνοποιήθηκε μετά το 2000, με τη διάδοση του ίντερνετ και την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. (Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/555)

Ας μην χάσουμε την πραγματική αξία του φιλιού όμως, που είναι αγνότητα και πραγματική αγάπη – όταν δεν υποκρίνεσαι – και σπανίως εν προκειμένω μπορείς να υποκριθείς!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.