Το δούλεμα με τη νύχτα

Το δούλεμα με τη νύχτα

Δίνω την αποκλειστική πληροφορία ότι η νύχτα δεν είναι στο σωτήριο κυβερνητικό κατάλογο 2020. Αποκλειστική βεβαίως πληροφορία διότι- με τη συνδρομή των ΜΜΕ- επικρατεί η εντύπωση πως είναι το κακό παιδί της ελληνικής κοινωνίας και ακόμα και να ..πεθάνει, σιγά μην τα βάψουμε μαύρα. Σε εποχή που ο φονικός ιός έχει διαλύσει τα πάντα, το κράτος έχει την υποχρέωση να… σώσει την νύχτα. Να την βοηθήσει, να την ενισχύει οικονομικά, να λειτουργήσει σαν ναυαγοσώστης, έτοιμη να της δώσει το φιλί της ζωής, να μην κλείνει τα μάτια στο οικονομικό Αρμαγεδδών που έρχεται.

Να την βοηθήσει είπα, δεν είπα να ενισχύει ξεδιάντροπα τις οποίες ανώνυμες νυχτερινές εταιρείες και να ανέχεται τα οικονομικά τους σκάνδαλα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε Πρωθυπουργός για να γλυτώσει και την νύχτα, η οποία, από τον περασμένο αιώνα, είναι επιχείρηση. Μαζί με την εστίαση και τον τουρισμό, αποτελούν την …βαριά βιομηχανία της χώρας. Ντροπή για τον θεωρούμενο πιο ισχυρό άνθρωπο του τόπου, να αδιαφορεί για την νύχτα, η οποία, με υπεραιωνόβια Ιστορία, μπράβο και μαγκιά της, προσπαθεί μόνη της, υπερήφανα, να βρει τρόπους για την αντιμετώπισή αυτού του μαρτυρίου, και δεν περιμένει εκβιαστικά από το κράτος να δώσει λύση σε ζήτημα που δεν ιδιωτικό.

Μόνο με λογική λαϊκίστικη και πολιτικάντικη του προπερασμένου αιώνα, εκπρόσωποι του κράτους πουλάνε τα παραμυθάκια τους και δεν λένε την αλήθεια. Κι αυτή είναι πως δεν έχουμε καμιά πρόθεση σε κανένα…επιχειρηματία, σε κανένα νυχτερινό κέντρο, στους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούν, να τους απλώσουμε χέρι βοήθεια. Η ανώνυμη εταιρεία του οποιοδήποτε νυχτερινού κέντρου πρέπει μόνη της να βρει λύση.

Μούγκα στη στρούγκα για την νύχτα, ούτε έστω να προσποιηθούν να παίξουν θέατρο με το ακροατήριο τον κόσμο της. Κανένα σχέδιο και μακέτα στη κυβέρνηση, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων προστασίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, και όχι μόνο των δημοσίων, για τον κορονοϊό. Και που κολλάει στο έργο, που η νύχτα δεν είναι καν στα χαρτιά ; Στο κόλπο διάσωσης της νύχτας, δεν μπαίνει ούτε καν ο επίσης παλαιοκομματικός Αλέξης Τσίπρας, που ως πρωθυπουργός η αλήθεια είναι πως δεν την ενόχλησε ποτέ.

Δεν ντρέπονται, ρε; Δεν κατάλαβα. Ποιον να ντραπούν; Κανένας δεν λέει ‘Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, αλλά κατά τις βραδινές ώρες και χωρίς τα γυάλινα μάτια και τα σφαιρικά. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι η νύχτα συντηρεί χιλιάδες οικογένειες, τύπους και τύπους, από γραβατάκηδες του Χάρβαρντ μέχρι ψεύτες, κηφήνες, αρπακτικά, λαμόγια, μεταπράτες και προμηθευτές, εκδότες και εκδορείς του λαού. Όλοι αυτοί, κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο”. Μάλλον αυτό θα συμβεί. Απεναντίας, περισσεύουν οι σπάτουλες στα ΜΜΕ, με αντιπολίτευση ολημερίς και οληβραδυς, ότι για όλα τα κακά του κορονοϊού, φταίει αποκλειστικά η νύχτα.

Διαβάστε ακόμα: Η εστίαση και η νύχτα καταρρέουν

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.