Το “Colpo Grosso” του Δημάρχου και οι φήμες! Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την “Ωκεανίδα” και η προειδοποίηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ότι “ο δήμος δεν θα δώσει άδεια λειτουργίας σε όποιον επιχειρηματία την πάρει”

Άνω κάτω κάνει τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα και πολλά ερωτηματικά για την ενέργεια αυτή. Διάσταση μεταξύ των νόμιμων επιφανειών και αυτών που δηλώνει ότι προτίθεται να μισθώσει η ΕΤΑΔ στο κτήριο της Ωκεανίδας διαπίστωσε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Αυτό αποκάλυψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Μαΐου, μετά από σχετικό ερώτημα της αντιπολίτευσης.

Η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την Ωκεανίδα αναγγέλθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ στις 23 Μαΐου και αφορά σύμφωνα με την προκήρυξη σε εγκατάσταση τριών επιπέδων συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ. και οικίσκο επιφάνειας 27,20 τ.μ. Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από ενδιαφερόμενους έχει οριστεί η 28η Ιουλίου, ενώ η μίσθωση που προτίθεται να κάνει η ΕΤΑΔ θα έχει διάρκεια 10 έτη με δυνατότητα παράτασης άλλα 10.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, «σήμερα αυτό που έχει διαφημίσει η ΕΤΑΔ ότι μισθώνει δεν μπορεί να το μισθώσει, διότι άλλο είναι το νόμιμο», ενώ όπως διαμήνυσε ο Δήμαρχος «όποιος μισθωτής ζητήσει άδεια λειτουργίας, αυτήν δεν μπορεί να την λάβει για το σύνολο του κτηρίου», προσθέτοντας ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις είναι «πρόστιμα αποκεφαλισμού» και μη διαχειρίσιμα από κάποια επιχείρηση”.

Δημιουργούνται όμως σοβαρά ερωτήματα για την ξαφνική ανακάλυψη των πολεοδομικών αυθαιρεσιών εκ μέρους του δήμου.

1ον: Τώρα είδε τις αυθαιρεσίες ο δήμος ; 

2ον: Γιατί δεν είχε επιβάλει πρόστιμα διατήρησης τόσα χρόνια ; 

3ον: Γιατί δεν επιβάλει τώρα τα πρόστιμα ώστε ο κάθε συμμετέχον στον διαγωνισμό να τα ξέρει ;

Οι φήμες λένε ότι ο δήμαρχος θέλει να μην γίνει ο διαγωνισμός και η Ωκεανίδα να περάσει στην χρήση του δήμου ώστε αυτός να την αξιοποιήσει, ως περιουσιακό του στοιχείο. Απαραίτητα δεν είναι κακό αυτό αλλά ας το πει ευθέως.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.