Tο χθες που ήρθε στο σήμερα, στην πράσινη σταγόνα της Χαλκιδικής!

Με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 600 μόνιμους κατοίκους, η Αμμουλιανή, είναι ένα από τα μικρότερα νησιά της Ελλάδας και το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής. Είναι ένας κρυμμένος παράδεισος, γεμάτος αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Ένας ιδανικός γρήγορος προορισμός, για όσους και όσες θέλουν να γλυτώσουν -έστω και για μία ημέρα- από την πολυκοσμία και την τουριστική βαβούρα. Μάλιστα, αυτή η ηρεμία του τοπίου είναι που έκανε τους London Times να αναρωτηθούν πριν από μερικά χρόνια γιατί αυτός ο επίγειος παράδεισος δεν φιγουράρει στα εξώφυλλα διεθνών περιοδικών.

Χαλκιδική: Αμμουλιανή, το νησάκι που σε καθημερινή βάση 20πλασιάζει τον  πληθυσμό του! - Radar.gr | Radar.gr

Και τώρα ξεκινάει η ιστορία, μια φοβερή ιστορία. Ήταν καλοκαίρι του 1927 όταν άνοιξαν οι πόρτες του Τζανή, λίγα χρόνια μετά την προσφυγιά από τη Μικρά Ασία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ένα μικρό μαγαζί με λίγα τραπέζια, με απλά πράγματα για το σήμερα… με πολλές δυσκολίες, αλλά και όνειρα για το μέλλον. Ο χρόνος πέρασε άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα. Η επόμενη γενιά ασχολήθηκε πολύ και δημιούργησε επίσης, αγκαλιάζοντας τις νέες ανάγκες. Τα λίγα πιάτα έγιναν μενού με 65 επιλογές, το απλό ποτήρι έγινε κολονάτο!
Τα χρόνια περνούν…

Η προσπάθεια μεγαλώνει…

Η αγάπη φουντώνει!!!

Φθάνοντας τα 95 Χρόνια, η ιστορική ταβέρνα, περνάει σε άλλη εποχή. Το χθες ήρθε στο σήμερα. Με την εξαγορά της από τον Βελισσάριο Χωρινό, ο οποίος με καταγωγή από την Αμμουλιανή, ποτέ δεν προσπάθησε να «σουλουπώσει», να μακιγιάρει τη λαϊκή καταγωγή του.

“Ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να χτίζουμε αυτή τη σχέση μεταξύ μας! Δεσμευόμαστε να προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι για να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών σας!
Σας ευχαριστούμε!”
Ήταν τα πρώτα λόγια του.

Το εστιατόριο, με τη μοναδική του θέση, μπροστά στη θάλασσα, κοιτάζει αμφιθεατρικά τον Άθω και την Ουρανούπολη. Βρίσκεται σε 2 επίπεδα, σχεδιασμένο σε νησιώτικο στυλ είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί.

Η φιλοσοφία του μενού του είναι εμπνευσμένη από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, περιλαμβάνοντας φρέσκα θαλασσινά, αλλά και τοπικά κρέατα.

Η κουζίνα λειτουργεί από τις 12:30 έως τις 23:45

Το ανανεωμένο εστιατόριο ‘Τζανής”, λοιπόν, θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια καλοκαιρινών και καλοφαγάδων.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα ψάρι, γαύροι, σαρδέλα, φιλέτο και κείμενο
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.