Το αόρατο κέντρο αποφάσεων των κομμάτων

Περίεργη η απόφαση του συμπαθούς Γιώργου Βουλγαράκη να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας. Περίεργη ή και ανόητη; Ή συμβαίνει κάτι άλλο. Αφήνουμε τις απορίες ή τις υποψίες που προκαλεί η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου πολιτικού, ο οποίος μόνο γραφικός ή ηλίθιος δεν είναι. Που σημαίνει ότι καταλαβαίνει περισσότερο από κάθε άλλον πως θα πάει αδιάβαστος στις εκλογές.

Στέκομαι σε μια κουβέντα του Βουλγαράκη. «Η ΝΔ δυστυχώς δεν προσέχει τους ανθρώπους της ιστορικά για αυτό και βλέπεις ότι στη διαδρομή του χρόνου από πάρα πολλές γενιές στελεχών έχουν χαθεί άνθρωποι, άνθρωποι πολύ καλοί και πολιτικά χρήσιμοι». Είπε αυτή τη μαλακία, η οποία μαλακία όμως βγάζει μια τεράστια αλήθεια. Και δεν είναι ο πρώτος από τον κόσμο των κομμάτων που μιλάει δημοσίως μ’ αυτό το πνεύμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν είναι κανένας τυχαίος ο Βουλγαράκης. Κάποιος περαστικός από κόμμα. Ήταν χρόνια υπουργός. Και είναι στην πολιτική από πιτσιρίκι. Τι εννοεί όταν λέει ”η ΝΔ δεν ξηγιέται καλά… ”; Ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στο Σύριζα, στο κάθε κόμμα; Σήμερα και χθες.

Μια ζωή ακούς υπουργούς, όχι ψηφοφόρους, και δημόσια λένε ”Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτό κι εκείνο… ”. Μα, οι ίδιοι είναι κυβέρνηση. Ακόμα και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης με τοποθετήσεις τους στα κανάλια μιλάνε λες και αυτοί είναι άσχετοι με το τι αποφασίζει ή σκέπτεται η κυβέρνηση. Λες και σε κάθε κόμμα υπάρχει κάποιο αόρατο κέντρο. Κι όχι ο πρόεδρος, ούτε τα στελέχη του κόμματος είναι εκείνα που λειτουργούν, που αποφασίζουν δημοκρατικά.

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.