Το αντίο Κόμπε στο μπάσκετ πριν το τέλος της ζωής του

Το αντίο Κόμπε στο μπάσκετ πριν το τέλος της ζωής του

Το νέο πάγωσε. Νεκρός ο Κόμπε Μπράιαντ. Ο θρύλος των Λαίηκερς ήταν σε ελικόπτερο που συνετρίβη λίγο έξω από την Καλιφόρνια, σε μια πλαγιά της Καλαμπάσας, και ανάμεσα στους πέντε νεκρούς επιβάτες.

«Από τότε που φόρεσα τις κάλτσες του πατέρα μου, όταν ήμουν 6 χρονών, σ’ αγάπησα… Έκανα τα πάντα για εσένα, σου έδωσα την καρδιά μου, κι εσύ μου πρόσφερες περισσότερα…». Ένα μικρό απόσπασμα επιστολής του μακαρίτη πια προς το… μπάσκετ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σε κάποια πράγματα που έχουν αλήθεια και αξία ζωής, δεν μιλάς. Δεν σχολιάζεις, υπάρχει κίνδυνος να συλληφθείς κατώτερος της περίστασης, όσο κι αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις.

Ο Κόμπε Μπράιαντ είναι Η μορφή του αμερικάνικου μπάσκετ. Στις 13 Απριλίου το 2016 έπαιξε το τελευταίο ματς της επικής καριέρας του και πέτυχε 60 πόντους με τους Λος Άντζελες Λαίηκερς. Είχε προαναγγείλει το τέλος του από τον Νοέμβριο του 2015, με την επιστολή που έστειλε στον έρωτα της ζωής του, στο… μπάσκετ.

«Έκανα τα πάντα για εσένα, μπάσκετ, σου έδωσα την καρδιά μου, κι εσύ μου πρόσφερες περισσότερα, αγαπημένο μου μπάσκετ… Επειδή σ’ αγάπησα, μπάσκετ, επειδή εσύ με καλούσες, μπάσκετ… Δεν αντέχω άλλο το σφυροκόπημα όμως, το σώμα μου ξέρει ότι έφθασε η στιγμή για το αντίο… Είμαι έτοιμος να σ’ αφήσω, μπάσκετ… Πάντα θα σ’ αγαπώ._ Kobe».

Τελείωσε το λύκειο στα 18 ο Kobe Bean Bryant και μια φανέλα φόρεσε στη ζωή του, των Lakers, με το Νο 24. «Είκοσι χρόνια μου ζητούσαν να πασάρω, σήμερα όλοι ήθελαν να κρατάω συνέχεια τη μπάλα…» είπε με το μικρόφωνο στο στόμα μετά τη λήξη του αποχαιρετιστήριου αγώνα του, σε μια αλησμόνητη βραδιά-ύμνο στον αθλητισμό.

Το γήπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό όταν για κάποιους είναι η αφορμή, το μέσο για να απλώσουν απωθημένα, να εκτονωθούν βαρβαρικά, πρωτόγονα στο όνομα δήθεν της ομαδάρας τους.

Ο Κόμπε Μπράιαντ, γεννημένος 23 Αυγούστου το 1978, ήταν ερωτευμένος με το μπάσκετ. Όπως άλλος με τη μουσική, τη νομική, την ιατρική, την κηπουρική, τη ζαχαροπλαστική, την αρχιτεκτονική, μ’ ό,τι βρίσκει νόημα ύπαρξης όταν σ’ αυτό δοθεί ψυχή και σώματι. Οι μεγάλοι, οι δυνατοί «επαγγελματικοί» έρωτες δεν στοχεύουν στο χρήμα και τη φήμη, αυτά έρχονται μόνα τους, απλά προκύπτουν, μια συνέπεια είναι…

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.