Της Παναχαΐκής ο… Βαλμπουενά

Χρήστος Αραβίδης

Η είδηση είναι οριστική και λέει ότι έκλεισε στην Παναχαΐκή ο πετυχημένης και πλούσιας επαγγελματικής καριέρας στα ελληνικά γήπεδα, ο σούπερ πρωτοσελιδάτος Χρήστος Αραβίδης. Αυτή είναι η δουλειά του, να παίζει ποδόσφαιρο και να τιμά τα αρκετά χρήματα που κερδίζει από τις ομάδες με τις οποίες κάνει συμβόλαιο. Η μετακίνηση του στην Παναχαΐκή σημαίνει ότι έχει την κάψα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας. Θα τα καταφέρει;

Ο σκληροτράχηλος Αραβίδης, υψηλού αναστήματος, μπαλαδόφατσα σκέτη, κοψιά πυγμάχου, τα πήγε περίφημα την τελευταία 16ετία σε Ακράτητο, Εθνικό Αστέρα, Άρη Θεσσαλονίκης, Δόξα Δράμας, Λαμία, ΌΦΗ και φυσικά στην ΑΕΚ, με την οποία πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας (2015-16). Το 2015 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 4 Σεπτεμβρίου, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016, ξεκινώντας ως βασικό. Στα πόδια του έχει κοντά στις 13807 λεπτά συμμετοχής και 56 γκολ στις εγχώριες και ξένες διοργανώσεις. Στον τελευταίο του σταθμό, στην Λαμία, βοήθησε σημαντικά, στην εύκολη εξασφάλιση της παραμονής στη Super League 1.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εντάξει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η μεταγραφή είναι πάντα ρίσκο. Δεν ξέρεις τι ψάρια θα πιάσει ο νεοφερμένος. Για αυτό περιμένεις να τον δεις πρώτα να παίξει και μετά να… ενθουσιαστείς. Και ο Μέσι να ‘ρχόταν στην Παναχαΐκή, δεν θα ήταν σίγουρο πως θα ”έπιανε”. Έτσι πάει. Από καταβολής κόσμου.

Για αυτό που δεν αμφιβάλλεις, πάντως, με τίποτα, είναι πως ο Αραβίδης έχει φάει τη μπάλα με μαχαίρια και κουτάλια. Ότι με αυτόν, στην κορυφή της ατζέντας της Παναχαΐκής, πλέον, είναι η ελπίδα. Ότι η ομάδα θα γίνει ισχυρότερη, ότι θα χτυπήσει το πρωτάθλημα.

Ποντάρουν πολλά στον παικταρά Αραβίδη οι άνθρωποι της Παναχαΐκής που πρότειναν την μεταγραφή. Ότι έχει όλο το πακέτο να λειτουργήσει ”ηγετικά”, να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του και να τους ”δέσει” συναισθηματικά. Να εξελιχθεί σ’ έναν άλλον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού, ενός αληθινού αρχηγού. Ένα είδος ”βοηθού προπονητή”.

Τι λέει ο Μπάρλος; Εκτός από τον Αραβίδη, για τον οποίον, ναι σαφώς μέτρησε το βάρος της φανέλας της Παναχαϊκής, αλλά για να τον πείσει, του τα έσκασε κανονικά, θα φέρει κι άλλους καλούς παίκτες. Καθόλου υπερβολικό, είναι η αλήθεια! Από την αρχή που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα, διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, πως θα κτίσει ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα αξίζει τον τίτλο, για αυτό και κάνει μεγάλες υπερβάσεις. Το οποίο μας δείχνει πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δεν το παίζει πονηρός, δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με την εξέδρα και ζημιά στην ομάδα, αλλά συνεχίζει να βάζει λεφτά, που είναι δικά του, που προέρχονται από τα προβλεπόμενα έσοδα της.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.