Μετά την Ndrangheta, η αλβανική μαφία από τις πιο επικίνδυνες στην Ιταλία

Η αλβανική μαφία έχει εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις στην Ιταλία, δεύτερη μόνο μετά την Ndrangheta της Καλαβρίας. Η δραστηριότητά τους εστιάζει στην διακίνηση ναρκωτικών, με κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς και μαριχουάνα να κυριαρχούν στις εμπορίες τους. Συνεργάζονται με νοτιοαμερικανικά καρτέλ και ιταλικές μαφίες, διασφαλίζοντας σταθερή ροή και κέρδη.

Η παρουσία τους διαπερνά όλη την Ιταλία, με κύριες βάσεις την Απουλία και τη Ρώμη. Στην Απουλία, εκμεταλλεύονται τη γεωγραφική εγγύτητα για προμήθεια και αποθήκευση ναρκωτικών και όπλων. Στη Ρώμη, έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την επιρροή της Casamonica, ελέγχοντας περιοχές όπως τα Castelli Romani με βία και εκφοβισμό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η στενή συνεργασία με τοπικές μαφίες, όπως η Casamonica, τους επιτρέπει να ανακυκλώνουν βρώμικο χρήμα και να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Η αλβανική επικράτεια χρησιμεύει ως ορμητήριο για αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: himara.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.