Τηλεόραση 2018-2019. Ποιοί παίρνουν πόσα και γιατί. Για ορισμένους… «λεφτά υπάρχουν»

Τηλεόραση 2018-2019. Ποιοί παίρνουν πόσα και γιατί. Για ορισμένους… «λεφτά υπάρχουν»

Η καταχνιά πάντα φέρνει ξαστεριά. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι ισχύει και στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά, με παρουσιαστές και ηθοποιούς να βλέπουν τα κασέ τους να «αυγατίζουν»!

Μπορεί τα χρήματα που μπαίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να απέχουν αρκετά από αυτά που εισέρρεαν παλαιότερα σε καμία περίπτωση, ωστόσο, αρκετά από τα πρώτα ονόματα της τηλεοπτικής μας αγοράς δεν δικαιούνται να ομιλούν για βαθιά ύφεση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το θέμα έφερε στο φώς το grandemagazine κι εμείς το μοιραζόμαστε μαζί σας… κρατώντας ωστόσο μικρό καλάθι σε κάποια απο τα νούμερα που βλέπετε. Εντάξει. Προσθέσαμε κι εμείς μερικά δικά μας…μιας και γνωρίζουμε πώς κάποια κασέ είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ όσα γράφονται.

Τι αναφέρεται στο ρεπορταζ; Διαβάστε το για να έχετε μια τάξη μεγέθους…

Ανατρέχοντας στα συμβόλαια, κυρίως καθημερινών σειρών, γνωστά ονόματα, τα οποία αγαπά το τηλεοπτικό κοινό και φέρνουν αξιοπρεπή νούμερα τηλεθέασης στις σειρές που πρωταγωνιστούν, έχουν καταφέρει τον τελευταίο καιρό να διαπραγματευτούν τις αμοιβές τους με τις εταιρείες παραγωγής που συνεργάζονται. Ιδίως όταν μια καθημερινή σειρά παίρνει το «πράσινο» φως να συνεχιστεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, τότε τα κασέ των πρωταγωνιστών «εκτοξεύονται» ανάλογα. Αυτό, όμως, για λίγους και εκλεκτούς.

Όπως παντού, έτσι και στο «λαμπερό» κόσμο της τηλεόρασης υπάρχουν ηθοποιοί δύο ταχυτήτων. Η ταρίφα μηνιαίως για τα πρώτα ονόματα δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών (βλέπε «Τατουάζ», «Έλα στην θέση μου», «Το σόι σου», «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», «Επιστροφή», «Γυναίκα χωρίς όνομα», κ.α.), αγγίζει τα 15.000 έως 20.000 ευρώ. Αυτό για τα δύο, τρία πρώτα ονόματα της κάθε σειράς. Δύο τρεις ακόμα ηθοποιοί πληρώνονται με 8.000 έως 10.000 ευρώ τον μήνα, με τους υπόλοιπους δευτεραγωνιστές ο μισθός τους να μην ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, με καθημερινά γυρίσματα πολύωρα και επίπονα.

Τα λιγότερα χρήματα για παραγωγές -όπως είναι τα σίριαλ- παίρνουν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με γενικά καθήκοντα, του τύπου να μην λείψει το παραμικρό που θα χρειαστεί για τα γυρίσματα, από τα μικρόφωνα και τα νερά, μέχρι τα προϊόντα για το μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσουν οι ηθοποιοί. Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται πολλές ώρες και πληρώνονται συνήθως κατ’ αποκοπή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, λαμβάνοντας ανά μήνα ποσό της τάξεως των 400-500 ευρώ.

Πέρα, όμως, από τους ηθοποιούς, υπάρχει και η κατηγορία των παρουσιαστών που καλύπτει και τον μεγαλύτερο όγκο προγράμματος ενός τηλεοπτικού καναλιού.

Οι εποχές που οι τηλεαστέρες υπέγραφαν συμβόλαια εκατομμυρίων, δεν χωρά αμφιβολία, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν λίγοι και εκλεκτοί παρουσιαστές που μπορούν και υπογράφουν συμβόλαια με αρκετά μηδενικά!

Σε αυτά, μάλιστα, έρχονται να προστεθούν και τα τεράστια έσοδα από το Instagram και οι εμπορικές συμφωνίες που ανεβάζουν τα μηνιαία εισοδήματά τους στα ύψη. Σε πολλές περιπτώσεις, τα έσοδα αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις μηνιαίες αποδοχές τους από την κυρίως απασχόλησή τους σε ένα κανάλι.

Για τα μάτια σας και μόνο βρήκαμε και παραθέτουμε τα πλέον ηχηρά συμβόλαια της ελληνικής τηλεόρασης.

Στην πρώτη θέση αναμφισβήτητα κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια η Ελένη Μενεγάκη. Το συμβόλαιό της από τα 120.000 ευρώ μηνιαίως στον ALPHA, έχει υποστεί μείωση τα τελευταία δύο χρόνια κατά 40.000 ευρώ. Τουτέστιν, κάθε μήνα στον τραπεζικό της λογαριασμό εμφανίζονται 80.000 ευρώ συν τα ποσοστά απο τις διαφημίσεις.

Τη λίστα των ισχυρών ακολουθούν τρία ηχηρά ονόματα της δημοσιογραφίας: Το συμβόλαιο του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 αγγίζει τα 40.000 μηνιαίως, όσο και του Γιώργου Παπαδάκη στο ίδιο κανάλι.

Την τριάδα συμπληρώνει η Έλλη Στάη, που για να επιστρέψει στην τηλεόραση, απαίτησε από τον Ιβάν Σαββίδη ποσό 50.000 ευρώ. Πήρε 25 τελικά. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει στο OPEN δεν ξεπερνά το 5%!

Η υπόλοιπη λίστα έχει ως εξής:

Σάκης Τανιμανίδης

Παρουσίασε ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση, το Survivor και πολύ γρήγορα μπήκε στο πάνθεον των επιτυχημένων και ακριβοπληρωμένων. Την πρώτη χρονιά του ριάλιτι περιπέτειας, πήρε το ποσό των 2.000 ευρώ το επεισόδιο. Ποσό που μεταφράζεται σε 160.000 για σύνολο 80 επεισοδίων.

Αντώνης Κανάκης

Πολύ ψηλά στην λίστα βρίσκεται ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του. Οι «Ράδιο Αρβύλα» έκλεισαν με το ποσό 1.500.000 ευρώ τον χρόνο για ολόκληρη την σεζόν. Το κόστος των δύο εκπομπών καλύπτει ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης.

Γιώργος Λιάγκας

Αν και «στον πάγκο» ο Γιώργος Λιάγκας θεωρείται από τους πλέον ακριβοπληρωμένους.  Ο παρουσιαστής έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 για 200.000 ευρώ τον χρόνο, που αν τα διαιρέσει κανείς με το 10 (Ιούλιο, Αύγουστο δεν πληρώνονται) σημαίνει ότι αμείβεται με 20.000 τον μήνα.

Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι κατά τι πιο ακριβοπληρωμένος με 25.000 ευρώ τον μήνα.

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Στις 20.000 ευρώ τον μήνα είναι ο μισθός της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Λάκης Λαζόπουλος

Η συμφωνία που έκλεισε με το OPEN ο δημοφιλής καλλιτέχνης αγγίζει και για τις δύο εκπομπές του εβδομαδιαίως τις 70.000 ευρώ, με όλα τα έξοδα παραγωγής δικά του. Συνολικά 500.000 τη μισή σεζόν

Φαίη Σκορδά

Η παρουσιάστρια του πρωινού του ΑΝΤ1 λαμβάνει 10.000 ευρώ τον μήνα.

Μαρία Μπεκατώρου

Κάνει μια καθημερινή και μια εβδομαδιαία εκπομπή. Η αμοιβή της ωστόσο δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ μηνιαίως.

Νίκος Μουτσινάς

Και όμως το «αστέρι» του OPEN αμείβεται με τα λιγότερα: 5.000 ευρώ τον μήνα.

-nassosblog.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.