Τη μεταφορά του Παρθενώνα στη Βρετανία ζητάει ο Ρίσι Σούνακ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με την Βρετανία έβαλε η άρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε δηλώσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και μπορεί να αναγκαστεί να βάλει τα γλυπτά του Παρθενώνα στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπληρώσει τα δάνεια, οπότε είναι καλύτερα να παραμείνουν στη Βρετανία όπου είναι ασφαλή.

Επίσης, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέρχεται από οικογένεια αρχαιοκάπηλων και μπορεί να πουλήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα, για να μην αναγκαστεί να φορολογήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να νικήσει και στις επόμενες εκλογές με 41%.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως πρέπει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστραφούν στην Ελλάδα, επειδή κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα 4 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες για να δουν τα γλυπτά, και παθαίνουν σοκ, όταν μαθαίνουν πως τα γλυπτά δεν βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, οπότε, για να ξεπεράσουν τη στενοχώρια τους, πλακώνονται όλοι στα ξύδια και γίνονται φέσι και δεν ξέρουν τι κάνουν.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το να βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Βρετανία είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση και το ένα κομμάτι να πάει στο Βρετανικό Μουσείο και το άλλο στο Λούβρο, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι ένα καλό παράδειγμα, γιατί αφενός εξισώνει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με έναν πίνακα, και αφετέρου επειδή η Μόνα Λίζα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο Λούβρο αλλά στην Ιταλία, αφού είναι έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι που αγοράστηκε από έναν Γάλλο βασιλιά, αλλά ας μην επεκταθώ γιατί μπορεί να με διαβάζει ο Εμανουέλ Μακρόν και να έχουμε διπλωματικό επεισόδιο και με τη Γαλλία.

Ο Ρίσι Σούνακ απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως, όντως, δεν είναι σωστό να κόβεις ένα καλλιτεχνικό έργο στη μέση, οπότε πρότεινε τη μεταφορά του Παρθενώνα στο Λονδίνο, για να είναι όλα τα Γλυπτά μαζί και να είναι χαρούμενα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ανάποδες με την πρόταση του Ρίσι Σούνακ και είπε πως είναι κατάντια για τη Βρετανία να έχει για πρωθυπουργό έναν Ινδό γύφτο που ο πατέρας του ήταν κούλης, όπως έλεγαν οι Βρετανοί τους χαμάληδες και τους σκλάβους στην Ινδία.

Ο Ρίσι Σούνακ απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι δισεκατομμυριούχος -αφού παντρεύτηκε την κόρη ενός Ινδού δισεκατομμυριούχου- και πως δεν είναι κούλης, ενώ πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη “Εσύ είσαι Κούλης, αφού έτσι σε φωνάζουν οι Έλληνες”.

(Τραγική η κατάντια της Μικρής Βρετανίας, να ακυρώνει ο πρωθυπουργός της την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε κάτι διαφορετικό από το να επιμείνει στην επίσημη θέση της χώρας μας και όλων των Ελλήνων πρωθυπουργών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Τελικά, ίσως είναι έξυπνο από τη μεριά των ολιγαρχών να κάνουν πρωθυπουργούς παιδιά μεταναστών και μετανάστες από τις πρώην αποικίες, γιατί αυτοί θέλουν πολύ να αποδείξουν πόσο γνήσιοι και πατριώτες Βρετανοί είναι, οπότε γίνονται οι τέλειες μαριονέτες. Και βέβαια, να μην ξεχνάμε και να μη φοβόμαστε να το λέμε ευθέως πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκλάπησαν από την Ελλάδα.)

pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.