Θεσσαλονίκη: Λίστα με 174 μαγαζιά που χρωστούν στον δήμο – Ξεκινά ελέγχους η Δημοτική Αστυνομία

Μια λίστα με 174 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή, τα οποία εδώ και περίπου τρία με τέσσερα χρόνια δεν πλήρωναν για να λάβουν άδεια κοινόχρηστου χώρου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τις προηγούμενες εβδομάδες η αρμόδια Διεύθυνση Επιχειρηματία απέστειλε προς τους 174 επιχειρηματίες επιστολή μέσω της οποίας τους καλούσε να προσέλθουν στον δήμο και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ή να προχωρήσουν σε ρύθμιση. Μάλιστα, δινόταν στις εν λόγω επιχειρήσεις περιθώριο 15 ημερών για να έρθουν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, προτού ξεκινήσει τους ελέγχους η Δημοτική Αστυνομία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Δεν γίνεται σε αυτούς να κλείσουμε το μάτι. Η παράκλησή μας είναι να έρθουν όλοι αυτοί που χρωστούν και να κάνουν ρύθμιση. Να δούμε και εμείς πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης. Ήδη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Παντελή Καζατζίδη, ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρηματιών έχουν προσέλθει στην υπηρεσία για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Το προβλεπόμενο διάστημα των 15 ημερών έχει παρέλθει και πλέον οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκινούν τους ελέγχους. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοτήτων Κώστας Τσιαπακίδης, σε πρώτη φάση γίνεται σύσταση, σημειώνοντας πως τις προηγούμενες ημέρες οι δημοτικοί αστυνομικοί ενημέρωναν εκ νέου τους επιχειρηματίες. «Εάν δεν προσέλθουν, στην επόμενη επίσκεψή μας θα προχωρήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί σε όσα προβλέπει ο νόμος, ακόμα και σε άρση των τραπεζοκαθισμάτων», είπε ο κ. Τσιαπακίδης.

Τα εν λόγω καταστήματα είναι σε αρκετές περιοχές του δήμου, ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως για να λάβει ένας επιχειρηματίας άδεια κοινόχρηστου χώρου θα πρέπει να καταλάβει το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου καθώς και τον δημοτικό 0,50%.

-voria.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.