Τελικά οι …άριστοι είναι άριστοι στην αποτυχία

O Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το «αποστειρωμένο περιβάλλον» των «άριστων» που δεν κάηκε σε αντίθεση με αυτό του… λαουτζίκου.

Βαρέθηκα να ζω σε μια κοινωνία και ένα κράτος που ακούω όλο για αρίστους όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πριν μερικά χρόνια και μόνο αποτυχίες βλέπω σε όλα τα επίπεδα. Μεγάλο θέμα που θα επανέλθω κάποια στιγμή για τα ποια είναι και πρέπει να είναι τα κριτήρια για τις προσλήψεις ανθρώπων σε νευραλγικές θέσεις της καθημερινότητας. Εδώ και χρόνια μου και εγώ ο ίδιος ακόμα και σε εκπομπές μου αναφερόμουν στον πιθανό ασύμμετρο πόλεμο που βρίσκεται η χώρα μας με συμφέροντα τοπικά ή εξωτερικά. Στην Ελλάδα του φραπέ και του καναπέ σε βαφτίζουν περίεργο και συνωμοσιολόγο επειδή οι άλλοι μάλλον βαριούνται να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί. Όταν το κακό χτυπήσει την πόρτα όλοι αίφνης …ξυπνάνε και προσγειώνονται στην πραγματικότητα αφού πρώτα όμως δίπλα τους έχει έρθει ήδη η καταστροφή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κάπως έτσι εμφανίστηκε και ο κ. Κικίλιας να πει για τους πολλούς εμπρησμούς. Και επειδή προφανώς δεν ξυπνάνε καμιά 20αριά κάθε μέρα να πούμε πάμε να βάλουμε μια φωτιά για τον χαβαλέ, υπάρχει από πίσω μεγάλο ζήτημα για τους ηθικούς αυτουργούς. Σε μια χώρα που ο εμπρηστής όμως σπανίως μπαίνει στην φυλακή(!), τι περιμένετε; Η παραδοχή των εμπρησμών που μαρτυρά για το μέγεθός τους που παραδέχθηκε και η κυβέρνηση, σχέδιο κάποιων ,δεικνύει και την ανικανότητα και αυτής -όπως και όλων ανεξαιρέτως-της κυβέρνησης στο επίπεδο της πρόληψης

Δυστυχώς οι …άριστοι δεν έχουν αυτιά και μάτια και αίσθηση της πιάτσας και στο ξύλινο και αποστειρωμένο περιβάλλον που μένουν, δεν μπορούν να δουν πίσω από την κουρτίνα. Όταν λέγαμε ότι έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί στρατός και μυστικές υπηρεσίες και να έχουν γίνει αμέτρητες κινήσεις υποδομών. Προφανώς και αυτή η κυβέρνηση είχε άλλες προτεραιότητες. Έχουν καεί ήδη πάνω από 1,2εκ στρέμματα και είναι σαν μην πέρασε μια μέρα. Λογικό καθώς οι κυβερνώντες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τους μισθούς που έχουν και τις σπιταρώνες τους και τις διακοπάρες τους. Ο λαουτζίκος όμως την έκατσε που λέμε. Και αυξήσεις τιμών θα έρθουν και έλλειψη προϊόντων και προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα από την καταστροφή του οικοσυστήματος και ειδικά στην Αττική που κάποτε φημίζοταν για αυτό! Ας τελειώνει το παραμύθι με τους αρίστους και τους ειδικούς λοιπόν. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς σε κάτι που περίμενε κιόλας και δεν κινείται φύλλο προφανώς καθήμενη στην πανηγυρική της επανεκλογή. Μόνο που δεν έλαβε 41% για να παρακολουθεί και αυτή όπως και εμείς.

*Ένα τεράστιο ευχαριστώ και πάλι σε όσους συνδράμουν στην μάχη κατά της λαίλαπας και φυσικά και στους εθελοντές που δεν πληρώνονται γι’ αυτό, πληρώνουν και από την τσέπη τους μάλιστα. Και είναι η ελπίδα της κοινωνίας !

-ecogreennet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.