Τα προϊόντα ευζωίας, η φαρμακευτική κάνναβη και ο… Φώτης Μπόμπολας

Ο αστικός μύθος θέλει τον Φώτη Μπόμπολα, τον άλλοτε πανίσχυρο εκδότη, να ιδιωτεύει. Πάντως τα 50 εκατ. ευρώ που αποκόμισε από την πώληση της συμμετοχής του στη Stoiximan, προκάλεσαν συνειρμούς για επιστροφή του, με κάποιο τρόπο στα media. Προς το παρόν, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Υπάρχει όμως, το κοινό παράδοξο, πρώην εκδότες να ασχολούνται με τις επενδύσεις στη γη. Όχι στο real estate και την αγορά ακινήτων, αλλά στις σύγχρονες καλλιέργειες. Ο Θωμάς Λιακουνάκος δηλώνει ότι ασχολείται με την υδροπονία και την καλλιέργεια βρώσιμων λουλουδιών, ο Φώτης Μπόμπολας με τι;

Είναι διάχυτη η πληροφορία ότι ο άλλοτε κραταιός εκδότης του Έθνους και της Ημερησίας συμμετέχει σε επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης. Τα θερμοκήπια βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Πάρο. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο σύγχρονες μονάδες οι οποίες καλύπτουν εσωτερικό χώρο 10.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ., εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό είναι το «αντικείμενο» της ZENEL S.A. (ΖΕΝΕΛ Α.Ε.), πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην εκδότης Φώτης Μπόμπολας. Ένα εγχείρημα που χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2019, όταν και αποφάσισε να ανοιχθεί επιχειρηματικά στον πολλά υποσχόμενο τομέα των προϊόντων ευζωίας, με τη σύσταση της ΖΕΝΕΛ Φαρμακευτικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Η εταιρεία που, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο ΓΕΜΗ, συνεστήθη με αρχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ προέβη μάλιστα τον περασμένο μήνα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100.000 ευρώ.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος από 09/11/2020 έως 09/11/2025 είναι ο Νικόλαος Κοντίδης, ο οποίος υπήρξε, μεταξύ άλλων, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΩΣΗ ΑΕ όπου συμμετείχε η οικογένεια Μπόμπολα , πρώην εντεταλμένος σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Πήγασος Interactive. Η πρώτη του δουλειά ήταν γενικός διευθυντής στον ιστορικό συναυλιακό χώρο της Αθήνας ΡΟΔΟΝ το 1987 συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα . Από τότε η επαγγελματική του καριέρα αναπτύχθηκε σε πολλούς τομείς της αγοράς των ΜΜΕ είτε ως ανεξάρτητου επιχειρηματία (VCA Α.Ε,SBCTV ΑΕ) είτε ως γενικού διευθυντή σε γνωστές εταιρείες (ΑΝΩΣΗ Α.Ε,ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε,ΛΕΞΙΤΕΛ Α.Ε).4

-powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.