Τα καλά νέα του κορονοϊού!

Τα καλά νέα του κορονοϊού!

Μερικά καλά νέα που μας κάνουν να σκεφτόμαστε θετικά :

-Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα γνωστό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με HIV και Zika μπορεί μέσα σε 48 ώρες να σκοτώσει τον Covid-19.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

-Μια νέα ουσία ανακάλυψαν ερευνητές της εταιρίας βιοτεχνολογίας «Apeiron» που εδρεύει στην Βιέννη. Η ουσία φέρεται να καταπολεμά τον Covid-19 και θα δοκιμαστεί σε 200 ασθενείς σε Δανία, Γερμανία και Αυστρία που έχουν νοσήσει βαριά.

-Στην Γαλλία η φαρμακοβιομηχανία «Famar» βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, πριν την πανδημία του Covid-19 και ήταν έτοιμη να βάλει «λουκέτο». Πλέον τα δεδομένα έχουν, όπως καταλαβαίνετε, αλλάξει.

-Στην Μεγάλη Βρετανία, όλο και περισσότεροι, άνθρωποι που αναρρώνουν πλήρως από τον περιβόητο ιό δηλώνουν ευγνώμονες για την αλληλεγγύη των συνανθρώπων-γειτόνων τους, που τους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στο διάστημα που χρειαζόντουσαν «ένα χέρι βοηθείας».

-Στην Ιταλία πρόσφυγες που δούλευαν παλιότερα ως αγρότες και μάζευαν φρούτα, έστησαν την δική τους επιχείρηση με λαχανικά και γιαούρτι πριν λίγο καιρό και τώρα κάνουν «χρυσές δουλειές» φέρνοντας στην πόρτα των πολιτών που είναι σε καραντίνα τα προϊόντα

-Η εταιρία κολοσσός, Google παρουσίασε με στοιχεία-γραφήματα τον τρόπο που η Ιταλία παρέλυσε και τα είδη πρώτης ανάγκης εξαφανίστηκαν. Έτσι, δείχνει τον δρόμο στις υπόλοιπες χώρες, για το τι πρέπει να αποφύγουν έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

-Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 να μετατίθενται για το 2021, ο Σαούλ Κραβιότο άφησε το κουπί, έβγαλε τη φόρμα, και φόρεσε τη στολή του αστυνομικού με στόχο να βοηθήσει τους συμπατριώτες του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Και ο Σαούλ Κραβιότο Ριβέγο αποτελεί είδωλο για τον αθλητισμό της Ισπανίας καθώς έχει κατακτήσει τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, και επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κάνοε καγιάκ.

-Το περιβάλλον και ειδικά οι ωκεανοί επωφελούνται από αυτή την πανδημία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προ πανδημίας, οι ωκεανοί θα ήταν όλοι μολυσμένοι σε περίπου 30 χρόνια αλλά τώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να τους κρατήσουμε σε καλή κατάσταση για κάποιο ακόμα διάστημα.

-Στις 10 Απριλίου ξεκινά η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

-Δεν έχουν σταματήσει όλα όπως μπορεί να νομίζουμε. Το Εθνικό Θέατρο προβάλλει δωρεάν για το κοινό παραστάσεις. Περίπου 23.500 θεατές παρακολούθησαν την Παρασκευή την Μακμπέθ διαδικτυακά.

Η αισιοδοξία δεν πρέπει να χάνεται ποτέ! Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα. 

-basketblog.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.