Συνελήφθησαν 12 άτομα! Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές οργανώσεις που έκλεβαν καταλύτες από αυτοκίνητα- Τα “λάθη” της δικογραφίας που “πάτησε” ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας και δεν προφυλακίστηκαν οι εντολείς του- Το βίντεο με την έφοδο της ΟΠΚΕ

Την δράση 2 εγκληματικών οργανώσεων διέκοψε η ασφάλεια αφού συνέλαβε 12 άτομα που είχαν ρημάξει στην κυριολεξία δεκάδες αυτοκίνητα κλέβωντας τους καταλύτες. Η δεύτερη ομάδα είχε «αδυναμία» σε συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και χρειάζονταν μόλις λίγα λεπτά για να κόψουν τον καταλύτη και να εξαφανιστούν. Όλα αυτά από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι πριν από λίγες μέρες που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που τους πέρασαν χειροπέδες, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στη δικαιοσύνη.

Φερόμενος «αρχηγός» των δύο συμμοριών, που δρούσαν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, ήταν ένας 28χρονος με το παρατσούκλι «Ντίνος» ο οποίος φρόντιζε να παρέχει όλες τις… ανέσεις στα υπόλοιπα μέλη των δυο συμμοριών.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι που είχαν τα μέλη μεταξύ τους, όπως προκύπτει από την δικογραφία.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»:
Ευτυχώς ούτε γρατζουνιά δεν έβαλα στο αμάξι, ούτε γρατζουνιά, το λεωφορείο… να μην καλέσω την αστυνομία, έχε χάρη… φύγε… κατά τις έξι η ώρα το πρωί, έξι, επτά η ώρα το πρωί.

ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ:
Ντίνο… ζημιά στο ψυγείο, air condition, βάση μηχανής.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»:
Βα, βα, βα

ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ:
Και φώτα και φτερό και καπό

Οι συνήγοροι των δυο εκ των συλληφθέντων, ποινικολόγοι Ιωάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος, μιλώντας στο edolio5 για τα μέλη της σπείρας που εκπροσωπούν, είπαν ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς οι εντολείς μας αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους μια φορά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η δικογραφία ήταν ογκωδέστατη καθώς ενέπλεκε τους εντολείς μας ως μέλη ταυτόχρονα και στις δυο φερόμενες εγκληματικές οργανώσεις! Παρ’ όλα αυτά μελετώντας ενδελεχώς τα στοιχεία, αναδείξαμε τις αντιφάσεις του διαβιβαστικού της αστυνομίας και θέσαμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις». Μετά τις απολογίες των 12 συλληφθέντων, οι έξι από αυτούς πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

ΒΙΝΤΕΟ

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.