Συγκυβέρνηση Τραμπ – Μπάιντεν να γίνει στις ΗΠΑ και να βάλουν υπουργό Πολιτισμού τον ράπερ Κάνιε Γουέστ

Τραμπ – Κάνιε Γουέστ- Μπάιντεν

Αντιδράσεις υπάρχουν, στη Βραζιλία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και περίπου 300 άτομα διαδήλωσαν στο Σάο Πάολο, επειδή ο κυβερνήτης Joao Doria τον υποστηρίζει, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το γεγονός ότι ο Doria είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τον είχε φέρει σε σύγκρουση και με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Bolsonaro και η υπόθεση έφτασε, μάλιστα, στα δικαστήρια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στη Βραζιλία είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β και γίνεται στα νεογέννητα, ενώ χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς εξαλείφθηκε τη δεκαετία του 1980 και η πολιομυελίτιδα.

Οι κάτοικοι του Σάο Πάολο διαμαρτύρονται επίσης και για τις κλινικές δοκιμές του κινέζικου εμβολίου Sinovac, που γίνονται στην πόλη τους, καθώς ο Doria άναψε το πράσινο φως.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αγοράσει 46 εκ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μία κίνηση που στηρίζουν και οι κυβερνήτες των πολιτειών.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση, όμως, ο πρόεδρος Bolsonaro δήλωσε ότι δεν θα αγοραστούν εμβόλια.

Ο Βolsonaro είναι σε κόντρα και με την Κίνα από την προεκλογική του εκστρατεία το 2018, διότι ισχυρίζεται ότι οι ασιατικές χώρες αυξάνουν τις επενδύσεις και την επιρροή τους στη Βραζιλία.

Οι διαδηλωτές του Σάο Πάολο τάχθηκαν στο πλευρό του Βραζιλιάνου προέδρου, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “δεν είμαστε πειραματόζωα” και “όχι στο εμβόλιο”, ενώ πολλοί δεν φορούσαν μάσκες.

“Είμαστε ενάντια στον αυταρχικό πρεσβευτή της Κίνας Joao Doria, που θέλει να κάνει το εμβόλιο υποχρεωτικό κόντρα στη θέληση μας” ανέφερε ένας εκ των διαδηλωτών, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο και ούτε και στην Κίνα.

Οργή επικρατεί επίσης – σύμφωνα με το BBC – στον Λευκό Οίκο για τη δήλωση του επικεφαλής λοιμωξιολόγου των HΠΑ Anthony Fauci ότι “ο Joe Biden παίρνει σοβαρά την πανδημία από υγειονομικής άποψης, ενώ ο Donald Trump την εξετάζει από μία διαφορετική οπτική, αυτή της οικονομίας και του ανοίγματος εκ νέου της χώρας”.

Ο Fauci που υποστήριξε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα επιδεινωθεί τον χειμώνα, όταν ο κόσμος θα κλειστεί σε εσωτερικούς χώρους και για αυτό οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ριζικές αλλαγές σε πρακτικές και συμπεριφορές, όσον αφορά τη δημόσια υγεία, κατηγορείται από τον Λευκό Οίκο ότι μεροληπτεί υπέρ του Biden.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Judd Deere υποστήριξε ότι ο Anthony Fauci επιλέγει να επικρίνει συνεχώς τον Donald Trump και να παίζει πολιτικά παιχνίδια, επαινώντας τον αντίπαλό του Joe Biden.

O κορωνοϊός ήταν το κύριο θέμα αντιπαράθεσης εν όψει των προεδρικών εκλογών με τον Biden να κατηγορεί τον Trump για προσβολή των θυμάτων και να μην αποκλείει νέα lockdown από τη στιγμή που θα κάνει ό,τι του πουν οι επιστήμονες.

Από την άλλη, ο Trump προειδοποιεί ότι μία προεδρία Biden θα φέρει οικονομική εξαθλίωση στους Αμερικάνους, βάζοντας τέλος στα σχολεία, στους γάμους, στους εορτασμούς των Ευχαριστιών, των Χριστουγέννων και της 4ης Ιουλίου.

Θέτει μάλιστα και το δίλημμα των εκλογών, μεταξύ μίας σούπερ ανάκαμψης με Trump και μίας ύφεσης με Biden.

Οπότε, και μιας και την ώρα που γράφω το αποτέλεσμα στις ΗΠΑ είναι ακόμα ρευστό -ο Biden προηγείται στους εκλέκτορες, αλλά δεν έχουν κλειδώσει κάποιες κομβικές πολιτείες που ίσως ανατρέψουν τα δεδομένα- καλύτερα να κάνει συγκυβέρνηση με τον Trump.

Θέλω τον Trump σε κυβέρνηση μαζί με τον Biden, έτσι ώστε να υπάρχει μία ισορροπία. Να μην επιβληθούν τόσο σκληρά lockdown από τη μία (δέσμευση Trump) και να μειωθούν οι ανισότητες και η αστυνομική βία από την άλλη (δέσμευση Biden).

Επίσης, θα μπορούσε να μπει υπουργός Πολιτισμού ο ράπερ Κάνιε Γουέστ για να γίνει η αμερικάνικη κυβέρνηση ακόμα πιο πολυφωνική.

Οι δημοσκοπήσεις που έδιναν 7-10 μονάδες προβάδισμα στον Biden πήγαν, πάντως, στον κουβά, αφού οι δύο υποψήφιοι έχουν σχεδόν ίσες ψήφους, ενώ ο Trump φαίνεται να κερδίζει κάποιες πολιτείες, όπως η Φλόριντα, που σύμφωνα με τα γκάλοπ θα τις έχανε.

Παρεμπιπτόντως, ο Trump υποστήριξε ότι μπορεί να απολύσει τον Fauci μετά τις εκλογές, εξαιτίας των σχολίων που έκανε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία ο Αμερικάνος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Την ιδέα στον Trump την έδωσαν οι υποστηρικτές του, φωνάζοντας εν χορώ “απόλυσε τον Fauci” σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαϊάμι.

“Μην το πείτε σε κανέναν, αλλά αφήστε με να περιμένω μετά της εκλογές” ήταν η απάντηση του Αμερικάνου προέδρου προς τους οπαδούς του.

Κατά των lockdown και της στρατηγικής του τρόμου τάσσεται, εξάλλου, και το κόμμα του Nigel Farage στη Βρετανία, που θα μετονομαστεί από Brexit Party σε Reform Party (Kόμμα Μεταρρύθμισης), όπως αναφέρει το Skynews.

Σε μία σύντομη τοποθέτησή του, αναφέρει ότι τα lockdown, η τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις και οι απειλές όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα μίας ασθένειας που μπορεί να υπάρχει για πάντα, αλλά δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί, τόσο μεταξύ των φοιτητών που ζουν σαν φυλακισμένοι, όσο και ανθρώπων ηλικίας 88 χρονών, που δεν μπορούν να δουν πια τους δικούς τους και αναρωτιούνται τι νόημα έχει έτσι η ζωή.

Το κόμμα του Farage υποστηρίζει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν χάσει την επαφή με ένα έθνος που είναι διχασμένο μεταξύ των φοβισμένων και των οργισμένων και η συζήτηση για το ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχει γίνει πιο τοξική ακόμα και από αυτή για το Brexit.

To κόμμα αναφέρει επίσης ότι θα στηρίξει τη Διακήρυξη Great Barrington (για την ανοσία της αγέλης), που υπογράφουν 15 χιλιάδες επιστήμονες – αν και κάποια ονόματα ήταν ψεύτικα σύμφωνα με το Skynews- και 150 χιλιάδες πολίτες με στόχο να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες, χωρίς, όμως, να ποινικοποιηθούν οι απλές, καθημερινές τους δραστηριότητες, ειδικά σε αυτά τα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

Την ίδια στιγμή ο υπόλοιπος πληθυσμός θα συνεχίσει, ακολουθώντας τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και τη λογική, τη ζωή του.

Έτσι, θα χτιστεί η ανοσία, με τους νεότερους να λειτουργούν σαν μαχητές και ασπίδα προστασίας και για τους πιο ευάλωτους.

Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ακροδεξιοί ουσιαστικά τύποι σαν τον Φάρατζ κρατούν μία πιο ψύχραιμη και λογική στάση στο θέμα της πανδημίας.

Το πιθανότερο είναι να χαϊδεύουν τα αυτιά των κουρασμένων από τα απάνθρωπα μέτρα πολιτών ή απλά να θέλουν να καρπωθούν οφέλη από τη φθορά που θα έχουν ξανά -όπως και με την οικονομική κρίση- τα κόμματα του “δημοκρατικού τόξου”.

Σε εισαγωγικά φυσικά, αφού και η πανδημία απέδειξε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στον κόσμο δημοκρατία.

Ίσως και οι πολίτες να μην την θέλουν ή τουλάχιστον να μην είναι πρόθυμοι να τη διεκδικήσουν τελικά.

Η αγάπη για τη δημοκρατία και την ελευθερία φαίνεται, άλλωστε, στα δύσκολα.

Θύματα των απάνθρωπων μέτρων έπεσαν και οι δύο καντίνες που κατέβασαν ρολά στη δαντελένια ακρογιαλιά.

Αρχικά νόμιζα ότι έκλεισαν επειδή έβγαλε λίγη ψύχρα και είχε και συννεφιά.

Εσύ, Πιτσιρίκο, έχεις ήλιο εκεί που είσαι; Στην Αττική έχουμε να τον δούμε από το ΣΚ, αν και οι (υψι)συννεφιές βοηθούν να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, αφού εμποδίζουν τη θερμότητα να φύγει από το έδαφος προς την ατμόσφαιρα.

Κλείνοντας αυτή την καιρική παρένθεση, να επανέλθω στο κλείσιμο της εστίασης που επέβαλαν αυταρχικά οι καλοπληρωμένοι κυβερνώντες και λοιμωξιολόγοι, που δεν πρόκειται να πεινάσουν ποτέ, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες κόσμο και αφήνοντας και εμάς μόνο με τους γλάρους και τους θαλασσοκόρακες στην αγαπημένη μου ακτή.

Και τα μελανούρια, οι καλόγριες, η αθερίνα, οι μουρμούρες και οι κέφαλοι ήταν ακόμα εκεί.

Το ίδιο και οι κακαρέλοι και οι σαργοί.

Πηγή : Pistirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.