Στο…ντούκου η καταστροφή στον Έβρο. Ξύπνα …Ελληνάκο!

Ο οργισμένος Σωτήρης Γεωργίου συνεχίζει να ασχολείται με την καταστροφή που είναι σε εξέλιξη στον Έβρο και θέτει εύλογα ερωτήματα.

Πραγματικά νιώθω οργή και τα λόγια δεν βγαίνουν εύκολα για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα περισσότερα ΜΜΕ είναι σαν να μην βλέπουν. Μιλάμε για εθνική καταστροφή ,τα είπαμε και χθες, μιλάμε για την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ΕΕ και πάμε για 1εκ στρέμματα καμένα ήδη. Μιλάμε για την καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος που σύμφωνα με τους ειδικούς θα χρειαστούν ακόμα και 150 χρόνια για να επανέλθει και αν. Μιλάμε για την καταστροφή ενός Εθνικού Πάρκου προστατευόμενου μάλιστα. Ακούμε ταυτόχρονα και διαβάζουμε πολλά για το πως και το γιατί. Τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν ξεχάσει το θέμα που δεν ανέδειξαν και ποτέ άλλωστε στην πραγματική του διάσταση. Γιατί άραγες; Και δεν μιλάμε για μια καταστροφή απλά σε επίπεδο δασών, Να θυμίσω ότι είχαμε και 18 θανάτους μεταναστών. Άρα είχαμε και ανθρώπινα θύματα. Να θυμίσω ότι όπως διάβασα κάηκαν 400.000 ζώα της κτηνοτροφίας. Πέραν ότι μιλάμε για ψυχές ,μιλάμε και για σοβαρό πλήγμα στην εθνική μας κτηνοτροφία που είναι μέλος της οικονομίας μας. Και ταυτόχρονα μιλάμε για ανθρώπους που έχασαν το επαγγελμά τους ουσιαστικά και για απώλειες που θα μετακυληθούν στην καθημερινοτητά μας. Και θα εκφραστούν με ελλείψεις προϊόντων κτηνοτροφίας αλλά και αναπόφευκτες κατόπιν αυξήσεις τιμών. Ακόμα και στα γαλοκτομικά προϊόντα. Αλυσίδα πάνε αυτά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα ερωτήματα πολλά όμως. Αλήθεια για 13η ημέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά! Είναι δυνατόν; Άλλες μεγάλες φωτιές δεν έχουμε τώρα. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα όλων των ειδών έχουν πάει εκεί από όταν έπρεπε; Ζητήθηκε έγκαιρα διεθνής βοήθεια; Η ενημέρωση είναι λειψή. Η οργάνωση που έγινε ήταν η πρέπουσα και δεν αναφέρομαι προφανώς στην πρόληψη που είμαι βέβαιος ότι ήταν ελλιπής αλλά στο μετά. Γιατί δεν θυσίασαν πχ ένα μικρό μέρος του τεράστιου πάρκου για να ανακόψουν την λαίλαπα; Στην τελική τι συμβαίνει και δεν σβήνει η φωτιά για 13η ημέρα; Που ζούμε; Θα καεί ολόκληρος ο Έβρος στο τέλος; Και δεν φταίει κανείς για όλο αυτό το κακό; Είναι άλλη μια μέρα στην δουλειά για όλους μας; Θα μου πει κανείς μα τι ασχολείσαι; Εδώ όλα ξεχνιούνται. Λίγο ίνσταγκραμ να δούμε καμία σέξυ κοπέλα, κανέναν σέξυ γκόμενο, μπαλίτσα, μπασκετάκι, καυλάντα, κανένα μπιτσόμπαρο και έλα μωρέ τι μας ενδιαφέρει τι γίνεται στον Έβρο; Αυτοί είμαστε. Όχι όλοι, αλλά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και των ΜΜΕ γιατί το σύστημα αυτό θέλει. Να μην ασχολείσαι με τίποτα σοβαρό ώστε μια μέρα να ξυπνήσεις και να μην έχεις καν αέρα καθαρό να αναπνεύσεις. Ξύπνα …Ελληνάκο!

-ecogreennet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.