Στην Πάτρα “μέγα” λουκέτο και παραμύθι για την κρίση

Μη με ρωτάς για τους άλλους, για μένα ξέρω. Δεν τρώω τη φουφού του καστανά, πως πέρασαν τα μαύρα χρόνια της οικονομίας, όπως λένε. Όχι δεν έχω πειστεί πως μπήκε στο χρονοντούλαπο η κρίση, μόνο μέρες λαμπρές, μέρες γιορτής είναι μπροστά μας, πλέον.

Ήταν κι αυτή μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που πέρασαν στην ιστορία. Το μαγαζάκι έβαλε λουκέτο. Αρχικά στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και τώρα, και σε αυτό της Πάτρας, στην ΒΙΠΕ. Παρά τις επενδύσεις που έγιναν το 2021. Και 120 εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο λόγος για την εταιρεία Crown, που κατασκεύαζε κουτάκια αλουμινίου για αναψυκτικά και άλλες χρήσεις. Την είδηση μετέδωσε πρωτος στην ΕΡΑ ο δημοσιογράφος Αγγελος Κωνσταντίνου. Τα “μαύρα σύννεφα” στην εταιρεία είχαν φανεί από το 2021 οπότε και έκλεισε το πρώτο εργοστάσιο ενώ τώρα μένει μόνο  με 1 στην Κόρινθο. Αλλά και εκεί υπήρξαν απολύσεις προσωπικού. Για τους 120 περίπου εργαζόμενους της Πάτρας η εταιρεία υποσχέθηκε αποζημιώσεις, ένα χρόνο ιδιωτική ασφάλεια και παροχή συμβούλου για πιθανή εύρεση εργασίας σε άλλους χώρους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.