Στην ΕΡΤ1 ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας – «Χάθηκαν» 83.000 ακίνητα το 2019-2021

Σήμερα το πρωί ο Θεμιστοκλής Μπάκας, o Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, βρέθηκε στα studio της δημόσιας τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, ήταν καλεσμένος στη πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 με τους έγκριτους δημοσιογράφους Εύα Περώνα και Διονύση Μποτώνη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, παρουσίασε στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ όπου καταγράφουν ραγδαία μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης στη χώρας, καθώς και την κατάρριψη του «μύθου» ότι η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ.Διονύση Μποτώνη αν τελικά μειώθηκε η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα – έχουμε τέτοια στοιχεία, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates κ.Θεμιστοκλής Μπάκας, ανέφερε τα παρακάτω:

Ο μύθος του υψηλού ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει καταρριφθεί προ πολλού. Το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2021, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας υποχώρησε από το 84,6% στο 73,3%, χάνοντας 11,3 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Σε απόλυτα νούμερα αυτή η μείωση, αντιστοιχεί σε 400.000 κατοικίες.

Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα το 2015 ήταν 75,1%,  ενώ το 2019 αυξήθηκε στο 75,4%.

Το 2020 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης κυμάνθηκε στο 73,9% και το 2021 στο 73,3%. Δηλαδή, η Ελλάδα έχασε 2,1 ποσοστιαίες μονάδες το χρονικό διάστημα 2019-2021. Που σε απόλυτα νούμερα αντιστοιχεί σε 83.000 κατοικίες περίπου.

Βασικό λόγο της μείωσης του ποσοστού ιδιοκατοίκησης αποτελεί η έναρξη των πλειστηριασμών, καθώς και της μη δυνατότητας του κόσμου να αγοράσει ακίνητο με στόχο την ιδιοκατοίκηση. Η κτηματαγορά καταγράφει αυξητικές τάσεις, αλλά, όσοι αγοράζουν ακίνητα στοχεύουν στην εκμετάλλευση και όχι στην ιδιοκατοίκηση.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.