Στην Αθήνα με το learjet του ο δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης -Γιατί ήρθε στην Ελλάδα, δείτε φωτογραφίες

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το πολυτελές ιδιωτικό αεροσκάφος του Τζον Κατσιματίδη μεταφέροντας τον βαθύπλουτο Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και τη συνοδεία του.

Ο πρόεδρος του Red Apple Group, που έρχεται στη χώρα μας έπειτα από 5 χρόνια, έφτασε στην Αθήνα από τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που αρχίζει το πρωί της Δευτέρας στη Στοά του Αττάλου και θα συνεχιστεί στην Παλιά Βουλή και στο Ζάππειο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βασικός ομιλητής του συνεδρίου -που έχει θέμα την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο.

Ήδη στην Αθήνα έχουν αφιχθεί ο διοικητής των Αρχόντων στις ΗΠΑ Αντώνης Λυμπεράκης με τον υποδιοικητή Θεόδωρο Μποζονέλη και τον πνευματικό σύμβουλο father Αλεξ Καρλούτσο, ο γνωστός λομπίστας Μάικ Μανάτος και άλλα επιφανή μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν Άρχοντες από 22 χώρες, με τον συνολικό αριθμό των συνέδρων να πλησιάζει τους 300.

Ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης
Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη ξεπερνά σήμερα τα 4 δισ. δολάρια, με τον επιφανή επιχειρηματία να αποτελεί την ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου. Γεννημένος το 1948 στη Νίσυρο, μετακόμισε σε βρεφική ηλικία με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο New York University, παρακολουθώντας το σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και εργαζόμενος σε ένα μικρό παντοπωλείο το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Στο τελευταίο έτος των σπουδών του, άφησε το πανεπιστήμιο για να εργαστεί μόνιμα στο παντοπωλείο. Μέχρι τα 25 του είχε ανοίξει ήδη τα πρώτα δέκα σούπερ μάρκετ Red Apple στο Μανχάταν. Συνέχισε με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Gristedes, ενώ στη συνέχεια επένδυσε σε ακίνητα, πετρέλαιο και άλλους κλάδους της οικονομίας.

Στο ταξίδι του στην Αθήνα τον συνοδεύει η σύζυγός του Μάργκο Κατσιματίδη και στενοί τους φίλοι.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Τζον Κατσιματίδη:

Μάργκο Κατσιματίδη

-iefimerida.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.