Στην Αμερική την δουλειά την κάνει η Μπάση

Στην Αμερική την δουλειά την κάνει η Μπάση

Ο Χριστός ήταν ένας. Υπάρχει κάποια αντίρρηση σ’ αυτό; Και ο Λένιν ήταν ένας. Και ο Χίτλερ. Δεν υπάρχουν δύο Μεγαλέξανδροι. Κι αυτός είναι ένας. Πάντα ένας. Ξεχάστε τα σάπια. Όλοι μαζί, ενότητα και φιλιά στο στόμα. Παπαρόσκονη.

Όταν μιλάμε για σωτηρία, η δουλειά δεν γίνεται χωρίς σωτήρα. Ποτέ. Ο Σωτήρας είναι Ένας. Άσχετα αν τον λένε Σωτήρη, Σώτο, Σάκη, Λάκη, Μάκη, Βάκη, Βούλη, Νούλη, Λούλη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Την ιστορία στην ελληνική διασκέδαση της Αμερικής, που αφορά τα μπουζούκια, την γράφει η μια. Η Έλενα Μπάση. Δεν χρειάζεται άλλη για να περπατάει το έργο. Να το πούμε αλλιώς, δεν έχει ανάγκη άλλη ισάξια και ισόβαρη για να τελειώσει τη δουλειά.

Αν δεν ήταν η Μπάση, ο διάσημος Ισραηλινός τραγουδιστής Itay Levi, δεν θα επισκεπτόταν το μαγαζί που βρίσκεται. Αλλά και ούτε ο Endri & Stefi, πρώτο καλλιτεχνικό μέγεθος στην Αλβανία.

Η Μπάση. Απλά ακολουθούν την Μπάση, δεν είναι σε θέση να μπουν μπροστά οι ιμάμηδες και οι μουλάδες της καλλιτεχνικοφροσύνης, της μουσικής, της ιδεολογίας, της αρμονίας, της μελωδίας, της προόδου της τέχνης, όλα τα παραμύθια που έπαιξαν στους αιώνες.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.