Σταμάτης Πιζάνης : Ο promoter των μεγάλων πάρτι στην Μύκονο!

Ο Σταμάτης Πιζάνης είναι αυτό που λέμε ο άνθρωπος που θα σου φέρει το όνομα για το event σου. Γιατί μπορεί να έχεις ένα εξαιρετικό μαγαζί και ένα μεγάλο budget να διαθέσεις, αλλά πως θα φτάσεις στην ..πηγή; Στον star που θέλεις να φέρεις; Δεν είναι και εύκολο καθώς ακόμα και η Μύκονος σε αυτό το επίπεδο έχει ανταγωνιστές εντός και εκτός συνόρων (Ίμπιζα, Γαλλική Ριβιέρα κτλ.) μιας και διάσημα brand names έχουν έρθει στο νησί! Ελάχιστοι λοιπόν είναι αυτοί οι άνθρωποι σήμερα. Μαζί του μιλήσαμε για ένα νέο ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά και πολύ ..prive, επάγγελμα, του promoter. Και δη των μεγάλων events στην Μύκονο και όχι μόνο βέβαια! Αλλά και τις ιδιαιτερότητες αυτών των πάρτι που διαβάζουμε την επόμενη μέρα!

Συνέντευξη στον Σωτήρη Γεωργίου και πανελλαδικό περιοδικό ποικίλης ύλης Πατρινόραμα :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με το κορυφαίο συγκρότημα στην ηλεκτρονική μουσική τους ΑΡΤ ΒΑΤ 

-Η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ των μεγάλων events;

Η Ελλάδα πράγματι συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα όπως και η Αθήνα, αλλά σε άλλα είδη μουσικής όπως η ροκ. Θα έρθουν
φέτος στην Μύκονο ο Tyga,ο Jason Derulo, ο Da Daby και ο French Montana. Οι περισσότεροι στην χιπ χοπ και άλλοι στην ποπ. Σαν τραγουδιστές. Έρχονται και Έλληνες βέβαια όπως ο Ρέμος, η Βίσση, ο Βέρτης. Θα έρθουν και μεγάλα ονόματα Dj ασφαλώς όπως οι Martin Garrix, Black Coffee, Chainssmokers, Art Bat. Και έχουμε και μια μεγάλη έκπληξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο 50 Cent! Ήταν ένα όνειρο ζωής για την δουλειά μας!

-Τι σημαίνει να είσαι promoter;

Ο promoter είναι ο άνθρωπος που ασχολείται από την αρχή μέχρι το τέλος ενός event. Από το να κλείσει τον καλλιτέχνη, να φτιάξει τα τεχνικά θέματα με τις αντίστοιχες εταιρείες, να ετοιμάσει την φιλοξενία και να εγγυηθεί την επιτυχία όλων. Στην πανδημία το επάγγελμά μας χτυπήθηκε και σε βαθμό επιβίωσης, καθώς δεν είχαμε events. Όμως ο κόσμος πλέον έχει ανάγκη να διασκεδάσει. Θέλει προετοιμασία από τον χειμώνα για να κλείσεις τα ονόματα και Φεβρουάριο-Μάρτη κορυφώνεται η μάχη. Μας βοηθά πολύ το όνομα “Μύκονος”, καθώς όταν στέλνεις πρόσκληση για Μύκονο υπάρχει ανταπόκριση. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να έχεις προσωπική επαφή αλλά είναι δύσκολο, επειδή είσαι σε νησί, να έχεις τις υπηρεσίες που θέλουν τα ονόματα αυτά. Όπως τα tranfer π.χ καθώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολλά άτομα μαζί τους. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα εκείνη την εποχή. Δεν έχει τις ευκολίες της Αθήνας.

– Ζαλίζουν οι απολαβές των σταρ στην Μύκονο;

Τα νούμερα της αμοιβής των star του εξωτερικού που έρχονται στην Μύκονο (αλλά και στην Αθήνα) είναι πράγματι πολύ μεγάλα σε σχέση με τους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά έχει να κάνει και με το ότι απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό και βασικά τα τελευταία χρόνια έρχονται ξένοι πελάτες.
Που ξοδεύουν πολλά χρήματα. Γενικά δεν έχεις πρόβλημα με τις ιδιοτροπίες των star, όπως λέγεται. Κάποιοι λίγοι μόνο θα ζητήσουν κάποια πράγματα υπερβολικά.

– Μίλησε μας για τους καλύτερους πελάτες αλλά και για τους ξένους star που έρχονται στο νησί.

Οι καλύτεροι πελάτες είναι από όλες τις χώρες! Όλοι έχουν πελάτες που ξοδεύουν πολλά χρήματα. Οι Αμερικάνοι για παράδειγμα όταν ακούν καλλιτέχνες της hip hop, αρκετά χρήματα ξοδεύουν και οι Ισραηλινοί. Όταν ανακοινώνεις ημερομηνίες σε τέτοια ονόματα έχεις γρήγορα sold out. Η Μύκονος έχει μια φήμη παγκοσμίου επιπέδου και αυτό είναι καλό. Όπως η Ισπανία έχει την Ίμπιζα, η Γαλλία το Σαιν- Τροπέ, έτσι και εμείς έχουμε την Μύκονο. Έρχονται επώνυμοι όλων των κλάδων και επιπέδων, όλο το star syztem δηλαδή που έρχεται και περνά όμορφα στην χώρα μας. Από τους πιο ευχάριστους star που έρχονται είναι ο French Montana. Καλό παιδί είναι ο Martin Garrix, ίσως και ο Νο1 στον κόσμο Dj. Έχω αδυναμία στους Έλληνες αθλητές όπως, ο Κώστας Σλούκας.  Εντύπωση μου έκανε ο star του ΝΒΑ Λούκα Ντόνσιτς που δεν καταλάβαινες καν ότι είναι διάσημος παγκοσμίου φήμης. Πολύ ευδιάθετος και λιτός! Και ανάλογα ο Ομπαμεγιάνκ της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα που δεν είχε πρόβλημα να μιλά με όλο το κόσμο. Και φυσικά ο παλιός μεγάλος άσος και σκόρερ του ΝΒΑ ο Ντουέιν Γουέιντ που γίναμε και φίλοι»!

– Πώς βλέπεις τη νέα μόδα των beach Bar;

Πράγματι τα Beach Bar την τελευταία 10ετία έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Έρχονται μεγάλα ονόματα και έχουν την ίδια απήχηση με τα events στο Τουλούμ, στην Ίμπιζα, στο Ντουμπάι, Μαϊάμι. Υπάρχουν κάποια brands καλλιτεχνών που δεν έχουν έρθει, όπως μεγάλοι pop star, ο Robin Williams και η Shakira, αλλά σίγουρα κά- ποια στιγμή θα γίνει. Είναι θέμα χρόνου νομίζω. Έχουν έρθει στην Μύκονο ήδη πολύ μεγάλα ονόματα και αυτό την κάνει πιο ελκυστική και ταυτόχρονα ανταγωνιστική, με σκοπό να κλείσεις το καλύτερο όνομα για το event σου.

Με τον παλιό star του NBA Ντουέιν Γουέιντ

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα πιστεύετε θα φτάσει στην κορυφή;

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα πιστεύω θα ξεπεράσει και την Μύκονο κάποια στιγμή στην διασκέδαση, καθώς γίνονται επενδύσεις. Θα έρθουν και μεγάλα ονόματα άλλης σκηνής πέραν των Φέστιβαλ που φιλοξενούμε. Πιστεύω ότι θα έρθουν οι εποχές της δεκαετίας του ‹90 και 2000 που έρχονταν τότε ονόματα όπως η Madonna. Η Αθήνα ευνοτείται, διότι έχει ένα μεγάλο καλοκαίρι και άρα διάρκεια.

-Τι ακούει ο κόσμος σήμερα;

Η παραδοσιακή μουσική δε θα λείψει ποτέ, όπως δεν λείπει σε καμία χώρα. Πάντως οι νέες γενιές ακούνε και ηλεκτρονική μουσική και κλασικά pop και rock. Κάποιοι επιχειρηματίες επιλέγουν την trap. Ακούγονται όλα και σε όλα τα είδη μουσικής υπάρχει εξέλιξη.

Διαβάστε την παραπάνω συνέντευξη ολόκληρη στο “πατρινόραμα” Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.