Στα κάτω ο τσαμπουκάς της Χεζμπολάχ

Χεζμπολάχ. Φέρνει σε Αλάχ η λέξη που παίζει τις τελευταίες μέρες με το έργο και πρωταγωνιστή το Ισραήλ. Και σημαίνει ”Κόμμα του Θεού”. Κι όταν λέμε Θεού εννοούμε τον Αλάχ. Πολιτική αλλά και παραστρατιωτική  οργάνωση είναι στο Λίβανο η Χεσμπολάχ. Στηρίζεται στα όπλα και με το καιρό έχει παραενισχυνθεί με σύγχρονο υλικό, ό,τι πιο μοντέρνο, αλλά και εκπροσωπείται στα ίσα στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Κανονικό κόμμα. Υποστηρίζεται από τους σιίτες του Ισλάμ, όχι από τους σουνίτες.

Η Χεζμπολάχ κακώς θεωρείται όργανο του Ιράν, άλλο ότι έχει ανοικτά νταραβέρια με αυτό το ισχυρό κράτος. Μην πάμε στο παρελθόν, κοντινό και μακρινό, διότι εύκολα θα χαθούμε. Απλά λέμε ότι όποτε το Ισραήλ μπουκάρησε στο Λίβανο δεν τα κατάφερε να καθαρίσει την μπουγάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στόχος της Χεζμπολάχ είναι πάντα να απλευθερώσει εδάφη που έχει καταλάβει το Ισραήλ. Με τη δολοφονία του αρχηγού Χασάν Νασλάλα ανέβηκε στον ουρανό ο τσαμπουκάς του Ισραήλ και χάθηκε η μαγκιά της Χεσμπολάχ και του Ιράν. Στο μεταξύ κόσμος και κοσμάκης τα μάζεψε και την έκανε από το σπιτάκι τους στο Λίβανο. Τραγωδία. Κοντά στο εκατομμύριο είναι οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν μετά το θάνατο του Χασανάκου.

(apodytiriakias.gr)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.