Στα “κάγκελα” πάλι οι 5 εφοπλιστές – χορηγοί της εκκλησίας που χάνουν την “χρυσή μπουκιά” από το στόμα! Ξεκινάει από την αρχή με “εγκέφαλο” τον Νικόδημο Φαρμάκη ο διαγωνισμός – φιάσκο για την οικοπεδική περιουσία της εκκλησίας στην Βουλιαγμένη αξίας δισεκατομμυρίων

Ας ετοιμαστούμε πάλι για πολύ γέλιο, τουλάχιστον που δεν συμμετέχουμε στον κουβά με το μέλι. Οι άλλοι ας ετοιμαστούν για την πόρτα του εισαγγελέα αφού τελικά πάνε φιρί φιρί. Παρά το τεράστιο φιάσκο και τις παρενέργειες που η διάτρητη διαδικασία προκάλεσε στην Εκκλησία και στην κοινή γνώμη, ο επικεφαλής της εκκλησιαστικής περιουσίας Νικόδημος Φαρμάκης επαναφέρει τον διαγωνισμό παρωδία, παγκόσμια πρωτοτυπία, για τα ατακτοποίητα ακίνητα φιλέτα της εκκλησίας στην Βουλιαγμένη!

Στο σφυρί ακίνητα φιλέτα χωρίς πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς άδειες δασαρχείου, χωρίς σαφείς χρήσεις γης!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πρόκειται για τον διαγωνισμό αξιοποίησης των ακινήτων εκείνων της εκκλησίας τα οποία βγαίνουν στο σφυρί χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικά, χωροταξικά, δασικά!

Χωρίς να έχουν καθοριστεί χρήσεις γης, συντελεστές δόμησης, ενώ υπό αμφισβήτηση τίθεται και η κυριότητά τους υπό την έννοια ότι ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, σε ορισμένα εξ αυτών έχει προχωρήσει σε διαδικασίες απαλλοτρίωσης ως χώρους πρασίνου!

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία χαρακτηρίστηκε διάτρητη, ανεπαρκής και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Εκκλησίας και ματαιώθηκε  γεγονός  που αποσόβησε τον διασυρμό της εικόνας της Εκκλησίας καθώς στον εν λόγω διαγωνισμό-παρωδία για τα ακίνητα στην Βουλιαγμένη, και ειδικότερα στο Καβούρι, στη Λίμνη Βουλιαγμένης και στο Ορφανοτροφείο πάνω από την πλαζ του Αστέρα, είχε παρεισφρήσει κάθε καρυδιάς καρύδι!

Οι υποσχέσεις και τα νταραβέρια έδιναν και έπαιρναν, οι μυστικές συναντήσεις με εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τοπική αυτοδιοίκηση ήταν θέμα ημερήσιας διάταξης, ενώ οι προσφορές-μαμούθ που υποβλήθηκαν ήταν «μαϊμού», προερχόμενες από δήθεν εφοπλιστές σε συνεννόηση με εκκλησιαστικούς παράγοντες και συγγενείς υψηλά ιστάμενων στην πυραμίδα της Εκκλησίας (ανίψι)!

Η επαναφορά της εν λόγω πρωτοφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία στην πράξη απεδείχθη αφερέγγυα και αδιαφανής, δημιουργεί χειριστές εντυπώσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η ιεραρχία της Εκκλησίας, η οποία εμμένει σε έναν διαγωνισμό παγκόσμια πρωτοτυπία, χωρίς ξεκάθαρους όρους, χωρίς να έχουν επιλυθεί κρίσιμα πολεοδομικά, χωροταξικά και δασικά ζητήματα, αλλά και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς να τελεί υπό αμφισβήτηση.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό κομμένο και ραμμένο για «τοκιστές και σουλατσαδόρους», για λαμόγια της πιάτσας και πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, που προσβάλλει το κύρος της Αρχιεπισκοπής! Οι 5 εφοπλιστές – χορηγοί της εκκλησίας βλέπουν ότι θα μείνουν έξω από παιχνίδι και προσπαθούν με νύχια και δόντια να τον ακυρώσουν ξανά.

-πηγή edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.