Μα γιατί δεν έφευγε;

Κάθε φορά που υπάρχει μια κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος κάποιας γυναίκας μέσα σε μια σχέση, και αυτό καταλήγει στην δολοφονία της ή στον τραυματισμό της, ακούς πολλούς ανθρώπους να λένε με απορία “Μα γιατί δεν έφευγε;”.

Είναι ένα λογικό ερώτημα.

Προσοχή, το “Μα γιατί δεν έφευγε;”, όταν υπάρχει μια δολοφονημένη γυναίκα δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτός που το λέει της ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατό της. Δεν σημαίνει ότι κατηγορεί το θύμα. Εντάξει, υπάρχουν και κάποιοι -λίγοι- που θα κατηγορήσουν το θύμα -πάντα υπάρχουν σκατόψυχοι- αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που λένε “Μα γιατί δεν έφευγε;”, ουσιαστικά λένε “Φύγε, κοπέλα μου, να σωθείς!!!”. Αλλά, κάποιες φορές είναι αργά πια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ξέρουμε γιατί γυναίκες και άνδρες μένουν σε κακοποιητικές σχέσεις. Παιδιά, έλλειψη αυτονομίας, κλειστή κοινωνία, φτώχεια, ενοχή, ντροπή, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι λόγοι μπορούν να είναι πάρα πολλοί και σύνθετοι.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.