Σικέ απ’ εδώ μέχρι το Κίεβο

Δεν θυμάμαι να είπε έστω και ένα κιχ η Ρωσία, όταν οι ΗΠΑ έκαναν το ντου στο Ιράκ. Το οποίο Ιράκ δεν αποτελεί μια από τις πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, για να κάνουμε ταμείο, η Ρωσία και η Κίνα το κράτησαν βουλωμένο, όποτε η πλανηταρχία μπούκαρε εκτός έδρας όπου γούσταρε.

Ο Μπάιντεν άνοιξε το μικρό του στόμα και με κλειστά τα μικρά του μάτια είπε τη μεγάλη κουβέντα, όταν ο Πούτιν μπήκε στην Ουκρανία. Φοβερά πράγματα. Οι ΗΠΑ μίλησαν για… διεθνές δίκαιο. Για… παράνομη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Βεβαίως ολόσωστα είναι αυτά που λέει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος απλά δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να ομιλεί σχετικώς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άλλο ότι ο Πούτιν ξηγήθηκε χειρότερος του Χίτλερ. Να ξέρουμε τι λέμε. Ο Χίτλερ δεν έκανε κάτι άλλο απ’ αυτό που επιχείρησε ο Πούτιν. Στα ίσα. Και όπως ο Χίτλερ έλεγε ένα κάρο αηδίες για να δικαιολογήσει το ντου σε ξένη χώρα, έτσι και η Αμερική χθες και προχθές, έτσι και η Ρωσία σήμερα, για τα συμφέροντα τους και για το… δίκαιο τους κάνουν επίδειξη της στρατιωτικής τους ισχύος. Όπου και όποτε γουστάρουν.

Σικέ είναι η δουλειά. Ολοφάνερο. Όχι ακριβώς ότι απαραιτήτως είχαν συνεννοηθεί Ρωσία και Αμερική, αλλά σίγουρα ο Πούτιν γνώριζε πως η πλανηταρχία δεν θα κουνήσει ούτε το δακτυλάκι της, μέχρι αυτός να ολοκληρώσει την επιχείρηση του, να τον προσκυνήσει η Ουκρανία.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.