Να γεμίσεις ένα μαγαζί Σάββατο; Δεν το λες και κατόρθωμα. Να το γεμίσεις, όμως, Πέμπτη; Εκεί αλλάζει η κουβέντα.
Γιατί καλό είναι να μη γελιόμαστε. Η εποχή που ο κόσμος έβγαινε τέσσερις και πέντε φορές την εβδομάδα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα πορτοφόλια έχουν στενέψει, οι συνήθειες έχουν αλλάξει και η νύχτα πληρώνει ακριβά αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Το Σάββατο παραμένει το μεγάλο αποκούμπι. Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Τα πολύ δύσκολα.
Και κάπου εδώ έρχονται οι εικόνες από το Αγιονέρι Περιστερίου να αποκτήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Δεύτερη συνεχόμενη Πέμπτη με guest τον Σάκη Αρσενίου. Και το σκηνικό; Γεμάτο μαγαζί, λουλούδια, κόσμος όρθιος, χορός πάνω στα τραπέζια. Εικόνες που αρκετά μαγαζιά θα ήθελαν να βλέπουν ακόμη και τα Σάββατά τους.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι μόνο η προσέλευση. Είναι ότι εδώ φαίνεται να έχει γίνει ένα σωστό πάντρεμα. Το Αγιονέρι έχει τη δική του ταυτότητα, τη δική του φιλοσοφία στη διασκέδαση. Και ο Αρσενίου, με το ύφος, την ενέργεια και το ρεπερτόριό του, δείχνει να κουμπώνει πάνω σε αυτήν.
Δεν προσπαθεί το μαγαζί να γίνει κάτι άλλο για τον καλλιτέχνη. Ούτε ο καλλιτέχνης να υποδυθεί κάτι που δεν είναι. Και αυτό έχει τη σημασία του.

Υπάρχει και μια ακόμη λεπτομέρεια που δεν περνά απαρατήρητη. Και στις δύο Πέμπτες έδωσαν το «παρών» γνωστά πρόσωπα της νυχτερινής Αθήνας, τραγουδιστές και στελέχη μαγαζιών, αρκετοί από τους οποίους ανέβασαν στιγμιότυπα στα social media τους.
Προφανώς, δύο βραδιές δεν γράφουν ιστορία. Ούτε εξασφαλίζουν μια ολόκληρη σεζόν.
Αλλά σε μια αγορά που αρκετοί μετράνε καρέκλες αντί για πελάτες, το να βλέπεις τέτοιες εικόνες Πέμπτη βράδυ είναι κάτι που δεν μπορείς να προσπεράσεις.
Και στο Αγιονέρι, με τον Σάκη Αρσενίου, φαίνεται πως κάτι έχει αρχίσει να δένει. Όχι στα χαρτιά. Στην πράξη.


