Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ προχωρεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην αυριανή γενική συνέλευση της ΠΑΕ (11:00). Το ποσό θα αναλάβει να καλύψει εξ ολοκλήρου για πολλοστή φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Σύμφωνα με τον ιστότοπο to10,gr, για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχωρεί σε μια κίνηση Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου, την οποία αναλαμβάνει αποκλειστικά ο διοικητικός ηγέτης της. Η προηγούμενη ήταν της τάξης των 10 εκατ. ευρώ (στη γενική συνέλευση της 28ης Φεβρουαρίου). Αυτή τη φορά το ποσό ανεβαίνει στα 15 εκατ. ευρώ.

Και κάπως έτσι: μόνο μέσα στο 2022 και αποκλειστικά από ΑΜΚ ο Βαγγέλης Μαρινάκης -που κάλυψε εξ ολοκλήρου και την προηγούμενη- βάζει στο ταμείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του club. Ένα τεράστιο ποσό, το οποίο βεβαίως στη δική του περίπτωση δεν αποτελεί παρά απλώς ένα μικρό μέρος της συνολικής επένδυσής του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έχει χαθεί το… μέτρημα από το καλοκαίρι του 2010, όταν ανέλαβε την ευθύνη και πήρε στα χέρια του το τιμόνι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Φυσικά δεν ξεχνά κανείς και τα εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει για την επανεκκίνηση του Ερασιτέχνη και τη μετατροπή του στον κορυφαίο πολυ-αθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.

Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή η συνολική αποτίμηση της επένδυσης αυτής που χάνεται από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι σε επίπεδα τριψήφια (σε ό,τι αφορά πάντα σε εκατ. ευρώ).

Φυσικά η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δεν είναι ακριβώς… καλό νέο για κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία. Μια ενέργεια άντλησης κεφαλαίου που επιβεβαιώνει τη σχετική ανάγκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν για δεύτερη συνεχή ποδοσφαιρική σεζόν να κερδίσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα βρισκόμαστε στα απόνερα της «κρίσης» που σχημάτισε η πανδημία και στο ποδόσφαιρο, αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά δεδομένα.

Όλα τα παραπάνω έπαιξαν ρόλο καταλυτικό στην εξέλιξη που από αύριο «σχηματοποιείται». Η γενική συνέλευση της ΠΑΕ είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.