Rolls-Royce Cullinan: Ο Τίγρης αγόρασε την μοναδική στην Ελλάδα το 2023! (εικόνες & βίντεο)

Για δύο λόγους. Αφενός λάνσαρε την Spectre – το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της – και αφετέρου σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 6.032 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Μόλις ένα εξ αυτών – τον περασμένο Οκτώβριο – πουλήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Rolls-Royce Cullinan, το πρώτο της υπερπολυτελούς μάρκας του BMW Group. Και όπως μαθαίνουμε, την αγόρασε ο ιδιοκτήτης μίας μεγάλης ΠΑΕ της Αθήνας: o Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ προσέθεσε την Cullinan στο συλλογή του με πολυτελή αυτοκίνητα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Rolls-Royce: Τι σημαίνει το όνομα Cullinan

Το όνομά της παραπέμπει στο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί έως σήμερα. Η Rolls-Royce Cullinan έχει μήκος 5,34 μέτρα, πλάτος 2,16 μ., ύψος 1,83 μ. και μεταξόνιο 3,3 μέτρα.

Rolls Royce Cullinan

Στο εσωτερικό της θα νιώσουν ως «αριστοκράτες» 4 ή 5 επιβάτες, ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, όπου μπορεί να επιλεγεί είτε τριθέσιος πάγκος είτε δύο ανεξάρτητες πολυθρόνες. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα.

Κινητήρας του υπερπολυτελούς SUV είναι ο 12κύλινδρος των 6,75 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 850 Nm ροπής στις 1.600 rpm.

Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h δεν ανακοινώθηκε, όμως το βάρους 2.660 kg SUV μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Rolls Royce Cullinan

Η κίνηση περνά φυσικά σε όλους τους τροχούς, ενώ η ανάρτηση Magic Carpet Ride «σβήνει» τις ανωμαλίες κάθε τερέν.

-motori.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.