Πρωταθλητής κόσμου ζει και χωρίς χειροκρότημα

Είναι φανερό. Ολοφάνερο. Η περίπτωση με το όνομα Μιλτιάδης Τεντόγλου. Μικρασιατικής καταγωγής, το μαρτυρά το όνομα του. Όλα τα άλλα τα μαρτυρά η συμπεριφορά του. Δεν έχει ανάγκη κανέναν. Κάνει αυτό που κάνει χωρίς να έχει ζητήσει την άδεια από κανένα. Και το κάνει διότι ευχαριστεί τον ίδιον και δεν καταλαβαίνει γιατί θα πρέπει να το μοιραστεί μ’ άλλον. Μ’ άλλους.

Μα, είναι Έλληνας. Πολύ! Περισσότερο ίσως από τον καθένα. Είναι και σεμνός. Οι αρχαίοι το έλεγαν Μετρημένος. Μέχρι εκεί, και έτσι μετράει τον εαυτό του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πρώτος στον κόσμο. Για μια φορά ακόμα. Πηδάει και δικό του το χρυσό μετάλλιο. Παίρνει φόρα να πετάξει στο σκάμμα και, τελικά, θα βγει πρώτος. Σ΄ όλο τον πλανήτη.

Γεννήθηκε Θεσσαλονίκη Μάρτιο του 1998, μεγάλωσε στα Γρεβενά και το αθλητικό του δελτίο βρίσκεται στον Γ.Σ. Κηφισιάς. Άργησε να ανακαλύψει τον στίβο, αυτό έγινε στα 15 του. Άλτης στο μήκος και στο τριπλού. 

Ο 63χρονος προπονητής του Τεντόγλου Γιώργος Πομάνσκι γεννήθηκε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας και από το 1988 βρίσκται στην Ελλάδα. Μακρύς ο κατάλογος των Ελλήνων πρωταθλητών που πέρασαν από τα χέρια του. Ο Πομάνσκι στις βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη φανέλα του ΚΚΕ. 

-/apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.