Πρέπει να πεις το μπράβο στον «βασιλιά των τσιγγάνων» (Photos)

Άγγελος Λιακόππυλος - Ηλίας Τσίπας

Άλλο μην θέλεις, να μην συμπαθείς, να μην αποδέχεσαι και να μην αγαπάς κάποιον, για λόγους δικούς σου, προσωπικούς, απόρρητους. Είναι λογικό. Είναι έτσι η ζωή. ‘Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι αιώνια. Και άλλο εντελώς, να τον βρίζεις και να τον κακολογείς, ακόμη και όταν δεις και διαπιστώσεις, πως πάει να βοηθήσει μια κατάσταση δύσκολη στη ζωή πολλών άλλων. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να τον ψάξεις, να του τηλεφωνήσεις, να τον ενθαρρύνεις, ότι προχώρα εσύ και θα σε βοηθήσουμε και εμείς, όπως μπορούμε.

Αυτό παρατηρείται με τον επιχειρηματία, με τον τίτλο “Η οικογένεια του, οι βασιλιάδες στην οικογένεια των Ρομά στην Αθήνα”, Άγγελο Λιακόπουλο. Για δουλειά, πέραν των δικών του συμφερόντων, πήγε ναι. Πήγε και συνάντησε τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη. Αυτή την ομάδα πρώτης γραμμής της κυβέρνησης. Και αυτοί, την πόρτα τους, πολύ εύκολα και από την αρχή του την άνοιξαν. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το περισσότερο ποιο είναι; Η πρόταση του, με συνταγή χρηματοδότησης από αυτόν και την κυβέρνηση. Μαζί δηλαδή. Να σηκώσουν από το μηδέν, ένα κτήριο, που θα έχει το σκοπό της αλληλεγγύης. Καθώς σε αυτό, θα φιλοξενείται κάθε Σάββατο, το πιο μεγάλο μπαζάρ, και στο οποίο θα απασχολούνται εκατοντάδες ρομά. Που τώρα είτε είναι άνεργοι, είτε έχουν καταφύγει στην παραβατικότητα.

Ακριβώς, που σημαίνει ότι θα αλλάξουν επίπεδο, θα γίνουν άνθρωποι καλύτεροι και πιο χρήσιμοί, για την κοινωνία συνολικά και τις οικογένειες τους ειδικά. Αυτό ας κοιτάξουν οι κομπλεξικοί κράχτες και ας σταματήσουν να διαδίδουν αριστερά και δεξιά, την κάθε βλακεία που έχουν στο κεφάλι. Αλλά μικρό το κακό, λες και τους ακούει κανείς.

-Στη φωτογραφία, από την συνάντηση, που είχα με τον Άγγελο Λιακόπουλο. Έγινε το Σάββατο το απόγευμα, σε γνωστή καφετέρια στην μαρίνα της Πάτρας. Είχε έρθει για το καρναβάλι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Διαβάστε επίσης : Συνάντηση Άγγελου Λιακόπουλου – Άδωνι Γεωργιάδη

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.