“Πουλάει” Παναθηναϊκό, ποιος αγοράζει;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Πουλάει το μπάσκετ του Παναθηναϊκού ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, με 25 εκ. ευρώ. Αυτό δήλωσε ο ίδιος σε προγραμματισμένη επικοινωνία του με τα ΜΜΕ. Ποιος, όμως, να βρεθεί να αγοράσει την συγκεκριμένη εταιρεία; Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι πως δύσκολα να απεμπλακεί ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, άρα μικρή ή καθόλου σημασία έχει όταν λέει κατηγορηματικά ”Έκλεισα τον κύκλο μου στον Παναθηναϊκό, οριστικά και αμετάκλητα”. Το είπε, δεν το είπε, το ίδιο είναι.

Γιατί φεύγει από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, αλλά και τον ερασιτέχνη; Επειδή έτσι γουστάρει. Άλλο ότι δεν… μπορεί να φύγει. Το να μπει κάποιος σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ είναι εύκολο, το ζόρικο είναι να ξεκόψει από τις υποχρεώσεις της ίδιας της ποδοσφαιρικής ή μπασκετικής εταιρείας του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οικονομική και μόνο οικονομική είναι η σχέση του κάθε επιχειρηματία, οπαδού ή όχι της ομάδας, όταν αναλαμβάνει να την διαχειριστεί επιχειρηματικά. Κατόπιν τούτου δικαίωμα του είναι να αγοράσει την ανώνυμη εταιρεία, και να την μεταβιβάσει, αν… βρει αγοραστή. Δυστυχώς για το ποδόσφαιρο, για το μπάσκετ, όσοι αγοράζουν ΠΑΕ ή ΚΑΕ δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Τους ενδιαφέρει μόνο να ”χρησιμοποιούν” την ομάδα, το όνομα και τη δυναμική της ομάδας, για… άλλους λόγους.

Να, γιατί ομάδες, αληθινά λαϊκά μεγέθη για τα μέτρα της Ελλάδος, εγκαταλείπονται από επιχειρηματίες- ”σωτήρες”. Ομάδες που γεμίζουν γήπεδα και γνωρίζουν τη χρεοκοπία μετά το φευγιό τους.

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.