Εκεί που η πολυτέλεια συναντά την ηρεμία του Αιγαίου…

Αυτό λένε οι ξένοι. Το ελληνικό νησί που τα έχει όλα. Ό,τι ποθεί η ψυχή σου, το κορμί σου, το πνεύμα σου, ό,τι είναι ζωντανό και θέλεις να το κρατήσεις ζωντανό. Και με τεράστια φήμη. Ποιος δεν την ξέρει σ’ όλο τον γλόμπο. Αν ένα άλλο ελληνικό νησί προσπαθήσει να φτάσει στην ίδια ή περίπου διασημότητα θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν αιώνα ρεκλάμας.

Να συνεχίσω τη κουβέντα; Το Πριγκιπάτο της Μυκόνου είναι ένα πολύ ξεχωριστό και σοβαρό θέμα. Οι περισσότεροι ξένοι το εντοπίζουν στο χάρτη με κλειστά μάτια. Ενώ για την Ελλάδα έχουν ακούσει ότι είναι μία χώρα δίπλα στη Μύκονο και ιδίως οι Αμερικάνοι ψάχνουν με το δάχτυλο να μας βρουν στα παράλια της Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής δίπλα στην Αίγυπτο, Λιβύη, Συρία και Ισραήλ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μία ακόμα απόδειξη ότι η Μύκονος συγκαταλέγεται μέσα στους 50 ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη και μαζεύει κάθε χρόνο επισκέπτες με πολύ μεγάλο πορτοφόλι. Μα πάρα πολύ μεγάλο. Από την δεκαετία του 60 είχε δείξει τη δυναμική και τις προοπτικές της.

Εν τω μεταξύ μαθαίνω από το διαδίκτυο ότι στα καλύτερα ξενοδοχεία που πρέπει να επισκεφτείς, ειδικά φέτος, είναι το Numi Boutique Hotel. Κορυφαία πρόταση για διακοπές πολυτελείας. Δεν κρατιέμαι.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.