Πόσο θα κοστίσει στην Πίτσος το “λουκέτο” στο εργοστάσιο

Αποζημιώσεις 24,4 εκατ. ευρώ, έχει προϋπολογίσει να δώσει η BSH Ελλάς (πρώην Πίτσος) στους εργαζόμενους της που απασχολούνται στο εργοστάσιό που διατηρεί στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί να κατεβάσει ρολά, αν δεν αλλάξουν γνώμη τα κεντρικά της στη Γερμανία.

Έως το τέλος του έτους έχει προγραμματιστεί να κλείσει οριστικά ο κύκλος της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της ελληνικής θυγατρικής του γερμανικού ομίλου, ενώ η ολοκλήρωση κάθε εν γένει δραστηριότητας του εργοστασίου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί έως τις 31.03.2021. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πάντως από την πλευρά της Κυβέρνησης, όπως είχε δηλώσει στο capital.gr ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν γίνει επαφές για να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση. 

Για την τρέχουσα χρήση και παρά την πανδημία που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά η εταιρεία, που πέρυσι απασχολούσε 395 άτομα, αναμένει μικρή μείωση των πωλήσεων της κατά 2,46%, και μείωση των παραγομένων ποσοτήτων, χωρίς όμως να προσδιορίζει επακριβώς το ποσοστό της μείωσης, ενώ εκτιμά ότι θα παραμείνει κερδοφόρα. 

Πέρυσι, οι πωλήσεις της BSΗ EΛΛAΣ (πρώην Πίτσος) αυξήθηκαν 6,34% και στην εσωτερική αγορά ενισχύθηκαν κατά 7,67%. Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της εταιρείας, ήτοι τα 137,549 εκατ. ευρώ, από τα 162,533 εκατ. ευρώ, προήλθε από την εμπορική δραστηριότητα και τα 23,78 εκατ. ευρώ από τη βιομηχανική ενώ οι εξαγωγές της, που αποτελούν το 23,57% του συνολικού της τζίρου αυξήθηκαν κατά 2,27%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων περιορίστηκαν στα 1,446 εκατ. ευρώ από 2,034 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 271.721 ευρώ από ζημιές 103.527 στη χρήση του 2018. 

Ο ορκωτός ελεγκτής, από την άλλη πλευρά, διατηρεί επιφύλαξη για την ορθή αποτίμηση των ακινήτων και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα ιδία κεφάλαια και στα αποτελέσματα της χρήσης.

Γιατί η BSH Ελλάς (πρώην Πίτσος) δεν έχει πραγματοποιήσει, όπως αναφέρει ο ίδιος στην έκθεσή του, έλεγχο απομείωσης των ακινήτων της, 17,1 εκατ. ευρώ και του μηχανολογικού της εξοπλισμού 3,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η λογιστική τους αξία υπολείπεται της ανακτήσιμης αξίας τους.

-capital.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.