Πως ο Lionel Messi ξεπέρασε την αρρώστια του

Τελικά ο άνθρωπος κρύβει απίστευτη δύναμη μέσα του. Αυτό το παιδί κατάφερε και ξεπέρασε την σπάνια αρρώστια Σβάρσταϊν, μια ορμονική αρρώστια η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στην κανονική ανάπτυξη του οργανισμού. Το παιδί στα 10 του είχε ύψος 1 μέτρο και 11 εκατοστά – και το πιο πολύ που θα έφτανε μεγαλώνοντας, θα ήταν το 1,50 μέτρο.

Λάτρευε το ποδόσφαιρο, είχε ταλέντο αλλά καμία ομάδα στην Αργεντινή δεν αναλάμβανε να καλύψει οικονομικά την θεραπεία του. Η οικογένεια Μέσι δεν μπορούσε να αγοράσει την θεραπεία η οποία (για να καταλάβουμε) κόστιζε μηνιαίως 900 ευρώ. Το παιδί κόντευε να μαραζώσει, μέχρι που ο πατέρας του, σε ηλικία 13 ετών, τον πήγε στην Βαρκελώνη όπου και πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με την Barcelona τον Ιούλιο του 2000.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Barcelona ανέλαβε την θεραπεία του μικρού, γιατί είδαν ή κατάλαβαν το σπάνιο ταλέντο του. Του παραχώρησαν ένα σπίτι και 4.000 δολάρια μηνιαίως. Έκτοτε ο μικρός άρχισε να παίρνει τα πάνω του, παρ’ όλο που συνέχεια είχε τραυματισμούς, αρρώστιες, κοινοτικό διαβατήριο που δεν του επέτρεπε να παίζει… χίλιες δυο δυσκολίες. Φαίνεται πως ήταν φτιαγμένος για να παλεύει μια ζωή με τις δυσκολίες.

Στις 16 Οκτωβρίου 2004, ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση. Έγινε τότε, σε ηλικία σχεδόν 18 χρόνων (και 1.70 ύψος), ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου της Καταλονίας. Έκτοτε έχει κερδίσει δεκάδες βραβεύσεις, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, ενώ τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους: ο Μέσι είναι ο καλύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη διάρκεια μίας σεζόν και πρώτος καλύτερος σκόρερ του Champions League , διοργάνωση στην οποία έχει τερματίσει πρώτος σκόρερ τέσσερις συνεχόμενες σεζόν, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ. Είναι μαζί με τον Μίροσλαβ Κλόζε ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ του 21ου αιώνα και ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους, έχοντας προσπεράσει – σύμφωνα με το Guinness World Records – τους Γκερντ Μίλερ και Πελέ. 

Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι (Lionel Andrés Messi Cuccittini)επίσης γνωστός ως Λέο Μέσι, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής και αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού για λογαριασμό της Barcelona και της Εθνικής Αργεντινής. Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» (Ο ψύλλος), λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, είναι ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Χάρη στις επιδόσεις του, ο Μέσι αναδείχτηκε πρώτος καλύτερος παίκτης της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα από το περιοδικό World Soccer και πρώτος καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Champions League τα τελευταία 20 χρόνια από την UEFA. Έχοντας κερδίσει 5 φορές τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στον κόσμο από την FIFA (συνεχόμενες 2009 με 2012 και το 2015), άλλες 2 τον επιπλέον για την Ευρώπη της UEFA (2009 και 2015), από μία δε του πολυτιμότερου σε Παγκόσμιο Κύπελλο (Βραζιλίας 2014) και Κόπα Αμέρικα (Χιλής 2015), ο Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις στην ιστορία του αθλήματος. Πριν την απονομή του βραβείου της FIFA για το 2015, ο επίσης κάτοχός του το 2008 και τα ενδιάμεσα 2013, 2014. O Cristiano Ronaldo δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να διαθέτει την ικανότητα του Αργεντίνου με το αριστερό πόδι, παρότι ο ίδιος στο παιχνίδι του χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και τα δύο.

Ο Μέσι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2004. Μεταξύ του 2001 και του 2004, είχε συμβόλαιο νέου παίκτη, το οποίο ανανεωνόταν σε τακτική βάση.

-nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.