Πως κρύβονται τα βρώμικα λεφτά των πολιτικών

Ενρίκε Πένια Νιέτο. Ήταν μέχρι το Νοέμβριο του 2019 και για έξι χρόνια πρόεδρος στο Μεξικό. Ο 57χρονος σήμερα από σόι πολιτικών αμερικανοσπουδαγμένος δικηγόρος με ειδικότητα στη διοίκηση επιχειρήσεων, κέρδισε στις εκλογές τον Δεκέμβριο του 2012 με το ”Επαναστατικό Κόμμα” της χώρας. Υπήρξαν κατηγορίες για νοθεία στις εκλογές και απασχόλησαν τη δικαιοσύνη. Δεν στεκόμαστε σε τούτη τη «λεπτομέρεια». Παντρεμένος με τρία παιδιά ο Ερίκος Πένιας Νιέτος κάνει άλλα δύο παιδιά, εξώγαμα, με διαφορετικές γυναίκες. Κι όταν πέθανε η σύζυγος του παντρεύτηκε μια ηθοποιό. Ούτε σ’ αυτό μένουμε. 

Αποκαλύφτηκε, τελικά, πως όσο ήταν αρχηγός κράτους ο λεβέντης του «επαναστατικού» κόμματος του Μεξικού έκανε μία αρπαχτή 100 εκ. δολάρια, που του πάσαρε ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών της χώρας, ο περιβόητος Ελ Τσάπο (φώτο), ο οποίος πλέον βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανών, στις φυλακές των ΗΠΑ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ποιος έχει τα άντερα να πει «‘Όχι» σε 10 και 20, σε 50 και 100 εκ., με τη μια όλα ή σπαστά. Μαύρο και σπαρταριστό χρήμα. Δεν λέει «Όχι» ο κωλοπετσωμένος πολιτικά, όμως που θα «βολέψει» τα βρώμικα πακέτα; Το ζητούμενο.

Λένε στον πρωθυπουργό ή στον πρόεδρο, αν αυτός είναι μόνο για να βγάζει λόγους, πριν του ζητήσουν να υπογράψει: «Θα τσακώσεις τόσα και θα κάνεις αυτό». Μια εθνικής ανάγκης συμφωνία μ’ άλλα κράτη, ένα deal εμπορικό, κι εμείς έχουμε την άδεια να εκμεταλλευτούμε εκείνο ή το άλλο. Σύμφωνοι. Το πρόβλημα του πολιτικού είναι πώς και που θα βολέψει, θα «κρύψει» τα πακέτα.

Γράψε λάθος! Δεν υπάρχει πρόβλημα!!! Αν υπήρχε πρόβλημα, τότε η πολυεθνική Siemens π.χ. ή ο μαφιόζος Ελ Τσάπο δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις μπίζνες τους. Το money της δωροδοκίας με «δίκτυ προστασίας και ασφάλειας» ακολουθεί δρόμους και προορισμούς τέτοιους, που διευκολύνουν το νιτερέσο. Εγγυημένα πράγματα. Δοκιμασμένα εδώ και 50-60 χρόνια.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.