Πως έγινε η πιο μεγάλη ληστεία στην Αγγλία

Ακόμα ψάχνουν. Το κλεμμένο χρυσάφι και τους τέσσερις από τους έξι στο μεγαλύτερο κόλπο που οργανώθηκε στην Αγγλία. Στη μεγαλύτερη ληστεία, με πολύ μεγαλύτερη λεία απ’ εκείνη που γνώριζαν ότι θα αρπάξουν(!) οι έξι συμμορίτες και ο άνθρωπος- κλειδί, ο συνεργάτης τους, που τους είχε ενημερώσει για τα πάντα. Ένας από τους σεκιούριτυ της «χρυσής» αποθήκης στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου.

Στην Ιστορία και στα αστυνομικά χρονικά καταγράφεται ως Η Μεγάλη Ληστεία του Χήθροου, συνέβη το 1983, σα σήμερα 26 Νοεμβρίου. Ο αρχηγός της συμμορίας και ο υπαρχηγός πιάστηκαν και φυλακίστηκαν 25 χρόνια, δέκα χρόνια έφαγε ο σεκιουριτάς, ο γαμπρός του αρχηγού, με τις πληροφορίες του οποίου σχεδιάστηκε η επιχείρηση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ξημερώματα έξι πάνοπλοι μασκοφόροι αιφνιδιάζουν τους φύλακες της αποθήκης Brinks-Μαt στο αεροδρόμιο, τους ακινητοποιούν, μέχρι πετρέλαιο τους έριξαν. Γνώριζαν το κάθε τους βήμα οι ληστές, όπως και τον τρόπο να απενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας. Μόνον ένα λάθος έκαναν.

Υπολόγιζαν ότι θα βουτήξουν 3 εκ. αγγλικές λίρες και βρήκαν ένα θησαυρό αξίας 26 εκ! Εκτός από τα μετρητά και κάτι διαμαντικά προς γενική κατάπληξη των κακοποιών στην αποθήκη βρήκαν 6.800 ράβδους χρυσού. Δεν… σνομπάρουν το έξτρα «πακέτο», καθυστερούν τη δουλειά άλλες δυο ώρες(!) και με υπομονή φροντίζουν τη μεταφορά του… έκτακτου φορτίου.Ο σχετικός φάκελος της υπόθεση; δεν έχει κλείσει ακόμα! Ούτε οι τρεις που συνελήφθησαν γνωρίζουν τι έγιναν οι τέσσερις εξαφανισθέντες συνένοχοι τους, αλλά και οι δέκα τόννοι χρυσού! Επόμενο να αναπτυχθούν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Η ιστορία έγινε και ταινία στο σινεμά, με τίτλο «Foot’s cold».

Από μαλακία πιάστηκαν οι δυο. Κατ’ αρχήν, από τις ανακρίσεις κατέστη ύποπτος ο φύλακας της αποθήκης και γαμπρός του αρχηγού, ο οποίος γρήγορα έσπασε και ομολόγησε. Αρχηγός και υπαρχηγός μεθυσμένοι από την επιτυχία τους και το ρευστό που άρπαξαν από τη ληστεία έκαναν τέτοια ζωή σα να έλεγαν στην Σκώτλαντ Γυάρντ «Είμαστε ύποπτοι, από κάποια βρωμοδουλειά βρήκαμε τα φράγκα και τα σκορπάμε…. ».Ο ένας από τους δύο αγόρασε μια έπαυλη και δυο σκυλιά ροτβάιλερ που τα ονόμασε Brinks και Mat. Από το όνομα της αποθήκης που είχαν ληστέψει. Κακοποιός με μυαλό κλούβιο ο μαλάκας.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.