Η ποντικοπαγίδα στο πολιτικό στοίχημα

Η ποντικοπαγίδα στο πολιτικό στοίχημα

O Κατσανιώτης είναι… Κατσανιώτης. Μια κολώνια που κρατάει το άρωμα του Σαμαρά. Πρόσεξε! Αν ένας άλλος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αχαία είχε το ίδιο με τον Κατσανιώτη παλμαρέ σε υψηλές γνώριμες και κονέ, τα τελευταία 4 χρόνια, τότε όλοι οι… ειδικοί θα τον είχαν για σίγουρο. Ο Κατσανιώτης, όμως, είναι… ένας και άλλος κανένας, λογικό να θεωρείται πρώτο φαβορί στις αποδόσεις και τα προγνωστικά.

Στην Αχαία, θα ριχτεί στη μάχη των εκλογών μαζί με άλλους 12. Κυριαρχεί το… όνομα του Κατσανιώτη, τα ρεπορτάζ γυροφέρνουν για το τι θα κάνει ο Κατσανιώτης. Γιατί; Επειδή είναι ο ..Κατσανιώτης. Πρόκειται για κλασική περίπτωση παγίδας. Επί της ουσίας στημένη ποντικοπαγίδα, άλλο ότι οι δράστες δεν έχει συνείδηση στη διάπραξη του εγκλήματος. Και, παρακαλώ, μη χαρακτηρίσετε ως ασήμαντη την παρατήρηση μου. Πρόκειται για απάτη, επικοινωνιακού τύπου, η οποία εύκολα “περνάει” στο συλλογικό τζογαδόρων χαμηλού αιθερικού.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Λέει ο μπάμιας δημοσιογράφος – αναλυτής από το ραδιόφωνο, από την τηλεόραση, αλλά και ο πληρωμένος διαφημιστής στο σποτ:

-Ο τάδε υποψήφιος θέλει μόνο να ξαναβγεί βουλευτής.
-Ο δεινά υποψήφιος για να εκλεγεί χρειάζεται 15 χιλιάδες σταυρούς.
-Ο ταδεδείνα υποψήφιος έχει στόχο την πρώτη θέση, και μάλιστα με ψήφους – ρεκόρ.
-Ο δεινατάδε υποψήφιος θα τα δώσει όλα για να πλασαριστεί τρίτος αλλά όχι σε χαμηλότερη θέση.

Τι λέτε, ωρέ, κοπάνια; Κατ΄ αρχήν. Το “θέλω” δεν φτάνει, παίζει και το “μπορώ”. Για να εντυπωσιάσουν, όμως, πλασάρουν μόνον το “θέλω”. Έτσι γίνεται μια πλύση εγκεφάλου. Κλασική περίπτωση παραπλάνησης. Οργανωμένη ρεκλάμα και ανεύθυνη ενημέρωση χαρτοπόλεμος, σχετικά με το “θέλω”.

Ο Κατσανιώτης θέλει, η Ταπεινού Ελένη δεν τους πολυνιαζει… τι θέλει. Δεν ασχολούνται με πολιτικούς χωρίς brand. 

Όταν γίνεται λόγος μόνον στο “θέλω”, υποτίθεται το έχουν δεδομένο ότι όοοοολοι, και οι ένδεκα παίχτες είναι ένας άνθρωπος, μια γροθιά. Αφήνουν εντελώς έξω κάθε πληροφορία, κάθε υποψία ότι κάποιος, κάποιοι τα έχουν με συμπαίκτη, με συμπαίκτες, με τον προπονητή.

Πριν συνεχίσω, επιμένω στο εξής. Μην υποτιμάτε αυτό που κουβεντιάζουμε. Μήπως κι εσείς, όχι μόνον οι χάνοι, οι αέρα πατέρα στοιχηματατζήδες τσιμπάτε στο… τυράκι, χωρίς να το πάρετε πρέφα.

Τι θα πει “θέλω”; Πόσο πιο ισχυρό είναι από το “μπορώ”, για να κάνουμε ταμείο. Με ποια στοιχεία, με ποια εκτίμηση διαγράφουν εντελώς το “μπορώ” και λανσάρουν μόνον το “θέλω”. Ο Κατσανιώτης είναι… Κατσανιώτης, σύμφωνοι, και επειδή είναι ο Κατσανιώτης θέλει να επανεκλέγει (σε πρώτη φάση). Ο Κοτρουμάνης, μάλιστα που αγωνιστικά μετράει περισσότερο από τον Κατσανιώτη, δεν… θέλει να αποτελέσει κομμάτι της επόμενης Βουλής ;

Όχι, κύριοι. Χίλιες φορές όχι στην disinformation δημοσιογραφία, που δυστυχώς έχει θέση και ρόλο στο έργο.

Ακούς τον αστοιχείωτο πολιτικό αναλυτή να στα ζαλίζει, ότι ο τάδε υποψήφιος θέλει να μπει στη βουλή. Είναι πληροφορία αυτή; Δεν θέλει την ήττα, δηλαδή. Γιατί ποτέ δεν… αποκάλυψαν έναν, μονάχα έναν υποψήφιο βουλευτή που ψάχτηκε στο πως θα… μείνει εκτός κοινοβουλίου. Γιατί οι “αποκαλύψεις” αφορούν μονάχα του υποψήφιους που καίγονται για να εκλεγούν; Είπαμε. Επειδή είναι πολιτικοί brandname.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.