Πολλά τα μηνύματα από τις Ευρωεκλογές

1. Ασύλληπτη η αποχή. Οι Ευροεκλογές δεν απασχολούν τους μισούς και παραπάνω που έχουν δίκαίωμα ψήφου. Και αυτό καθώς εντάσσονται στην ευρύτερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Παρόλα αυτά θα έπρεπε να συμμετέχουμε καθώς η ΕΕ αποφασίζει πλέον για το μέλλον όλων σε πρώτο λόγο.

2. Η απαξίωση του μισού πληθυσμού προς την πολιτική, δεικνύει και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτό για πολλούς λόγους και όχι καλούς. Η δε απαξίωση ακόμα και εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ή Ευρωεκλογές, κάνει ακόμα χειρότερη αυτή την απαξίωση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

3. Στην Ελλάδα είναι σαφέστατη η πολύ γρήγορη και σημαντική φθορά της κυβέρνησης και μαζί και καμπανάκι. Ο κόσμος επίσης θέλει μεταρρυθμίσεις με όφελος στην τσέπη του και όχι στα κρατικά ταμεία. Η ΝΔ έχει άνεση επειδή δεν έχει αντίπαλο μιας και είναι και κοντά με μέρος του παλιού κεντρώου ΠΑΣΟΚ αλλά και επειδή βολοδέρνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά παραμένει με τον Κασελάκη ένα κόμμα που θα διεκδικεί την 2η θέση αλλά δεν δείχνει δυναμική αν και ίσως εδώ είναι σχετικά νωρίς. Το ΠΑΣΟΚ νομίζω έχει θέμα ηγεσίας καθώς δεν έχει εκμεταλλευτεί επί της ουσίας τίποτα τα τελευταία χρόνια. Αξιοπρόσεκτη η άνοδος ΚΚΕ μετά και τις εθνικές εκλογές αλλά κυρίως η άνοδος Βελόπουλου, Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερα ακροδεξιά κόμματα αλλά απλά όλα μαζί που μαζεύουν 18% (σοβαρό νούμερο) είναι τα πιο δεξιά καθώς η ΝΔ δείχνει πιο ελιτίστικη πια.

4. Καθόλου ευχάριστο παγκοσμίως να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις σε εκλογές πρόσωπα που εκμεταλλεύονται την δημοφιλία τους και μόνο. Θα έπρεπε να επιλέγουμε με βάση την προσφορά ή την γενικότερη εικόνα μας σαν φιλοσοφία και στάση ζωής μιας και ψηφίζεις για αυτούς που θα σε εκπροσωπούν!

5. Η εκρηκτική άνοδος της ακροδεξιάς ή κλασικής δεξιάς στην Ευρώπη είναι η συνέχεια όσων έχω πει εδώ και χρόνια. Όσο το σύστημα κοιτάει τα λεφτά του και το εισόδημα του πολίτη και οι επιδράσεις του μεταναστευτικού που εφαρμόζεται με λάθος τρόπο, θα φέρουν δύο τάσεις αργά αλλά σταθερά. Από την μια πλευρά το σύστημα και οι άνθρωποi του με την λάθος διαχείριση της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη εθνικιστικές τάσεις και επιστροφή στις ρίζες και στο βάθος σε εθνικά νομίσματα και διάλυση αυτού του είδους Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά πρέπει να τα λάβουν σοβαρά στις Βρυξέλλες και η ατζέντα τους να γίνει πιο ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική

-Σωτήρης Γεωργίου/ Facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.