Ποιος έκαψε την καφετέρια στην πλατεία Παπανδρέου ;

«Έγραψε» ο εμπρησμός στο εξωτερικό χώρο καφετέριας επί της Ακρωτηρίου.

Α! Μην το ξεχάσω. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3.40 π.μ. και γρήγορα πήρε διαστάσεις, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές συνολικής αξίας 10.000 ευρώ εντός και εκτός του καταστήματος, ενώ οι φλόγες «έγλειψαν» ακόμα τις τέντες των διαμερισμάτων του πρώτου και δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας. Από την Ασφάλεια χθες, έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, ωστόσο από την προανάκριση δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή τους με το περιστατικό

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και έχει προκαλέσει… πονοκέφαλο στην αστυνομία, αφού η δουλειά της είναι να τσακώσει τους συμμορίτες, να εντοπίσει τους ένοχους. Ποιος, ποιοι γνωστοί και άγνωστοι, φίλοι και εχθροί, ποιοι μπράβοι, ποιοι νυν και πρώην υπάλληλοι, ποιοι από τα άλλα μαγαζιά, ποιος δυσαρεστημένος πελάτης, δεν ξέρω ποιοι. Να τους οδηγήσει στη φυλακή προσωρινά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μετά παίρνει τη σκυτάλη η δικαιοσύνη. Αυτή μόνο μπορεί να αποφασίσει αν θα καταδικαστούν και σε τι βαθμό.

Και αποφασίστηκε να βοηθηθεί η λύση στο γρίφο, με τα γνωστά, τα πολύ γνωστά «μέτρα». Ποια είναι τα πολύ γνωστά «μέτρα»; Δηλαδή, με το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, σε μια προσπάθεια να καταγραφεί η διαδρομή των δραστών και να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη τους.

Σε αυτό, φαίνονται τα τρία άτομα που φορούν κουκούλες και κράνη, να φτάνουν έξω από το κατάστημα με δυο μηχανάκια. Προσεγγίζουν το εξωτερικό χώρο της καφετέριας επί της Ακρωτηρίου, περιλούζουν με εύφλεκτο υλικό τα τραπεζοκαθίσματα και τα πυρπολοπούν με τη χρήση αντικειμένου που προσομοιάζει με δάδα (!).

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.