Ποιος αποζημιώνει τα θύματα των social media ;

Πιάνω την ανυπόστατη και αβάσιμη εμπλοκή του ονόματος του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου. Αυτή είναι η σωστή διατύπωση της είδησης, ότι ανυπόστατη και αβάσιμη εμπλοκή. Το όνομα του δεν αναφέρεται πουθενά, στην μηνυτήρια αναφορά της 24χρόνης, που όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, βιάστηκε σε σουίτα στην Θεσσαλονίκη, και από χθες, είναι σε πλάνο πρώτο.

Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα. Το λέω σεμνά. Ποιος θα αποζημιώσει ουσιαστικά τους ανθρώπους που εμπλέκουν σε διάφορες σοβαρές ποινικές υποθέσεις, χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή και που προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Για την ηθική και οικονομική βλάβη που υπέστησαν. Μετά τη προσβολή του ηθικού τους βίου. Καθώς μία συγνώμη δεν αρκεί να φέρει πίσω όσα έχασες από ανόητες φήμες

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για αυτό και συζητείται εντόνως, να αυξηθούν οι ποινές για περιπτώσεις δημοσιοποίησης των ονομάτων, χωρίς εισαγγελική παραγγελία..

Να θυμήσου ότι το τεκμήριο της αθωότητας ακολουθεί και ο κάθε καταγγελλόμενος, ακόμα και αν υποστεί ποινική δίωξη και έως ότου τελεσιδικήσει στο ανώτατο δικαστήριο.

Ταξίδι στο σεμινάριο του Tsipas Blog.

– Οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ονόματος και αναπαραγωγή του. Είναι παράνομη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας. Κατά δεύτερο λόγο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ποινική δίωξη. Η κλήση προς εξέταση.

– Επίσης, επειδή μιλάμε για κακουργηματική πράξη, δεν ισχύει αυτό που βλέπουμε συνήθως της αναπαραγωγής μιας καταγγελίας. Κάτι που επίσης βλέπουμε όταν αφορά υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

-Συνεπώς, απαγορεύεται σε υπόθεση μη δημοσίου συμφέροντος, η αναπαραγωγή ονομάτων, που δεν έχουν κληθεί καν σε προανακριτή ανάκριση η εξέταση.

-Ασφαλώς, μόνο ο καταγγέλλων μπορεί να καταγγείλει κάτι ( και πιθανώς εκτός νόμου) και υπό αίρεση, καθώς επίσης πολλές φορές βάση νόμου απαγορεύεται, αφού για αυτό προσφεύγει στη Ποινική Δικαιοσύνη.

– Εφόσον μετά αποδειχθεί ότι ο εν λόγω, δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Δύναται να κινηθεί νομικά κατά οπουδήποτε που έχει δημοσιοποιήσει, ή αναπαράγει κάτι.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.