Ποδαρικό με το δεξί για Motor Oil, ΕΛΠΕ και Τιτάν – Θα μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση;

Οι εν λόγω μετοχές δεν ακολούθησαν το κύμα ανόδου άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και είναι από τις λίγες που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Πολύ δυνατή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση για τις μετοχές των Motor Oil, ΕΛΠΕ και Titan.
Οι εν λόγω μετοχές δεν ακολούθησαν το κύμα ανόδου άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και είναι από τις λίγες που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, λόγω και πιο επιφυλακτικών εκτιμήσεων από αναλυτές και επενδυτές.
Ειδικά για τον κλάδο των διυλιστηρίων διατηρούνται οι επιφυλακτικές προοπτικές και για τη νέα χρονιά.
Τα περιθώρια διύλισης, τα περιοριστικά μέτρα και η αβεβαιότητα για την πορεία του τουρισμού, έχουν επηρεάσει την πορεία των μετοχών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Χθες όμως έκαναν μία δυνατή κίνηση και προσέγγισαν και πάλι κρίσιμα τεχνικά σημεία.
Θα συνεχιστεί η αντίδραση, ή θα επικρατήσουν και πάλι οι επιφυλακτικές εκτιμήσεις;
Η εικόνα της Motor Oil δείχνει πως μετά το χθεσινό πέρασμα πάνω από τα 12 ευρώ προσεγγίζει και πάλι τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, ο οποίος διέρχεται από τα 12,40 ευρώ και υπέρβασή του θα απελευθερώσει τη μετοχή δίνοντας κίνηση προς τα 15 με 16 ευρώ

Τον ίδιο κινητό μέσο ακουμπάει πλέον και η μετοχή των ΕΛΠΕ.
Έχοντας, όπως και η Motor Oil, γράψει νέα χαμηλά τον Νοέμβριο, χαμηλότερα από αυτά του Μαρτίου, έχει δώσει μία αντίδραση και από τα 4 ευρώ έχει πάει στα 5,60 ευρώ, αλλά πάλι υστερεί έναντι άλλων μετοχών.
Διάσταση των επιπέδων που βρίσκεται τώρα θα δώσει δύναμη στη μετοχή με πρώτο στόχο τα 6,60 ευρώ

Τέλος, η Τιτάν αν και ευχαρίστησε την επενδυτική κοινότητα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου που δημοσίευσε η διάσπαση της συσσώρευσης πέριξ των 11,5 ευρώ, την οδήγησε πάνω από τα 14 ευρώ ξανά.Χθες βρέθηκε στα 14,40 ευρώ, σημείο που έχει προσεγγίσει αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να το υπερβεί αλλά και χωρίς να απομακρυνθεί σημαντικά.
Διάσπασή του θα μπορούσε να φέρει τη μετοχή σε επαφή με τα επίπεδα που ήταν στις αρχές του 2020 ήτοι τα 18 ευρώ

Image

-www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.